"Schaamteloos" - Attje Kuiken en Sigrid Kaag fel bekritiseerd voor lafhartige aanvallen op Thierry Baudet

Politiekmrt 15 2023, 9:00
Als er twee grote verliezers zijn van het verkiezingsdebat van gisteravond dan zijn dat Sigrid Kaag en Attje Kuiken. Dat is duidelijk te zien op Twitter en andere social media. De twee worden met name geradbraakt vanwege hun wanstaltige opstelling ten opzichte van Thierry Baudet. Die werd er zelfs van beschuldigd "bruine laarzen" in de kast te hebben staan; een duidelijke verwijzing naar de bruine laarzen van de Italiaanse fascisten onder leiding van Benito Mussolini.
Zoals wij gisteravond al berichtten weigerden de twee 'dames' het gesprek met Baudet te voeren. Het enige dat ze wilden doen was hem beledigen. Op een ranzige, onacceptabel, extsreme manier. Sterker nog, hun aanvallen waren zo extreem dat het óók een schande was dat debatleider Rob Trip niet ingreep. Die had dat moeten doen gezien zijn waarschuwing aan het begin van het debat dat "persoonlijke aanvallen" niet geaccepteerd zouden worden. Zoals gebruikelijk golden die debatregels blijkbaar alleen voor Geert Wilders en Thierry Baudet en stond het de leden van het partijkartel vrij om met voeten te treden wanneer en hoe ze maar wilden.
Afijn, het was natuurlijk een wanstaltige actie van de dames. Maar wat valt op? Ze hebben zichzelf er veel meer mee beschadigd dan Baudet en FVD. Op alle sociale media zijn gebruikers unaniem: de aanvallen gingen veel te ver. Zo ver, dat de sympathie voor Baudet en zijn partij alleen maar is toegenomen.
Mensen reageren met name woest over de opmerking over de zogenaamde "bruine laarzen" van Baudet. Radiomaker Rick van Velthuysen is geen FVD'er, legt hij uit op Twitter, "maar had Attje Kuiken het nou werkelijk over de bruine laarzen van Baudet? Regel één in het debat: maak nooit een vergelijking met de Tweede Wereldoorlog."
"Dat Kuiken is een smerig leder met haar 'bruine laarzen' opmerking," schrijft Leonard bijvoorbeeld op Twitter. "De haat die ze voelen voor de waarheid die Thierry Baudet vertelt is tekenend. Thierry valt hun klimaatreligie terecht aan. Wij moeten betalen voor hun sprookjes."
"Precies," voegt A. Duijster toe. "En Thierry nog nooit een boer van dichtbij gezien? De kolder, was zaterdag omringd door boeren in ieder geval. Man, man, man!"
De aanvallen hebben een omgekeerd effect. Een flink aantal mensen laat weten dat ze voor het debat zweefden, maar dat ze door de aanvallen hebben besloten op FVD te stemmen.
Ook W. Schuurbiers is klaar met die gekkigheid van de twee "feeksen," zoals ze veelvuldig genoemd worden. Gebruiker Neo deelt die opvatting en voegt toe dat niet FVD, maar het partijkartel Nederland kapot heeft gemaakt.
Andere twitteraars zeggen dat "het masker" van de kartelpartijen is "afgevallen."
Zelfs mensen die niet op FVD gaan stemmen vinden het gedrag van Kaag/Kuiken wanstaltig:
Tenslotte stelt Avish Jajairam dat, zelfs als de 'dames' "gelijk hadden op de inhoud - en dat hebben ze niet - het gedrag disfunctionerend [is], walgelijk een laatdunkend. Precies hoe ze met het Nederlandse volk omgaan. Dat lachje van ze leek wel de 'grootmoeder' van Roodkapje in de Efteling. Wegstemmen."
En zo zijn er nog veel meer boze berichten - zowel van aanhangers van FVD als van kiezers die andere partijen de voorkeur geven maar die zich rotschrokken toen ze zagen hoe Kuiken en Kaag zich gisteravond gedroegen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het moge duidelijk zijn: Kaag en Kuiken hebben zichzelf en hun partij ongelooflijk veel schade toegebracht gisteravond, terwijl ze tegelijkertijd juist voor sympathie voor Baudet en FVD hebben gezorgd. Misschien dat Thierry ze even een bosje bloemen moet sturen met een kaartje erbij: "Bedankt voor de hulp, dames!"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten