[Video] Geert Wilders sloopt Mark Rutte: 'Niet de PVV, maar ú bent radicaler geworden - radicaal-links!'

Politiekmrt 15 2023, 8:00
Tijdens het laatste verkiezingsdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen ên dus de Eerste Kamerverkiezingen van vandaag veegde Geert Wilders op felle wijze de vloer aan met Mark Rutte. Want Rutte beschuldigde Wilders ervan dat die "steeds radicaler" wordt. Het antwoord daarop van Wilders was uitmuntend: "Niet wij, maar ú bent radicaler geworden." Radicaal-links, welteverstaan.
"Wij worden niet radicaler, ú bent radicaler," aldus Wilders toen Rutte hem probeerde te framen. "U bent in de problemen gekomen met boeren, met vissers, met klimaat, met immigratie, omdat u als premier te kunnen blijven - nadat u op 1 april twee jaar geleden een motie van wantrouwen en van afkeuring aan uw broek kreeg - heeft u de agenda van mevrouw Kaag uitgevoerd."
Ja, ging Wilders verder, "ú bent extreem geworden, maar dan naar links. U voert op álles - op klimaat, op stikstof, op boeren pesten, op immigratie en de open grenzen - de agenda van Sigrid Kaag uit."
Vervolgens vertelde Wilders Rutte dat hij best zaken wil doen met de VVD. Maar niet nu. Niet met deze VVD die zo links geworden is.
"Dus als u nou eens terugkomt op uw oude VVD-standpunten dan zijn er misschien zaken te doen. Want omdat u mijn partij ten onrechte opzij zet moet u naar links gaan kijken, moet u naar mevrouw Kaag van D66 luisteren," sloot Wilders af.
Abonneer je op mijn Substack! Als je het gratis plan kiest krijg je dagelijks minstens 1 extra artikel over een onderwerp dat we om Big Tech-redenen niet op DDS kunnen behandelen. Kies je voor een betaalplan dan krijg je nog veel meer: artikelen, audio en video's.
Onder het beleid van Mark Rutte is de immigratie inderdaad naar recordhoogte gestegen. Zo kwamen er alleen al in 2022 400.000 mensen bij in ons land door immigratie. Daarnaast heeft Rutte de stikstof- en dus anti-boerenagenda van D66 volledig omarmd en bereidt hij zich samen met zijn coalitie genoten erop voor om boeren met dwang te onteigenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten