screenshot 2023 03 14 at 234344

Liveblog! Het Grote Verkiezingsavond-debat

Politiekmrt 14 2023, 20:12
Goedenavond dames en heren! Om 20:30 uur start het grote verkiezingsdebat. De partijleiders van de verschillende partijen gaan met elkaar in de clinch over alle belangrijke onderwerpen. En ja, het is een belangrijk debat: volgens een nieuwe peiling van EenVandaag zweeft 40% van de kiezers. Er valt dus heel wat te halen voor de partijleiders (en te verliezen). In dit liveblog houden we het debat live bij, met lopend commentaar as we go. Hervers de pagina regelmatig om het laatste commentaar te zien. ZIE VOOR HET LIVEBLOG ONDERAAN.
Volgens de nieuwe peiling van EenVandaag staat de coalitie virtueel op een magere 23 zetels. Dat is natuurlijk veel minder dat wat ze nodig hebben om in de Eerste Kamer tot een meerderheid te komen. Daarvoor zijn 38 zetels vereist. En omdat GroenLinks en PvdA samen op 14 virtuele zetels staan behaalt zelfs de coalitie + gedoogpartijen geen meerderheid. Als dat morgen ook zo blijft is het moeilijk voor te stellen dat het kabinet blijft zitten - hoewel Mark Rutte ongetwijfeld ten koste van alles wil doorgaan.
Hoe dan ook wij van De Dagelijkse Standaard staan dus klaar om live te bloggen over het debat. We verwachten er veel van. Thierry Baudet van FVD is er bij en zal ongetwijfeld er alles aan doen om het partijkartel te ontmaskeren. Geert Wilders zal zijn pijlen vrijwel zeker richten op Rutte en Kaag; de twee aan wie hij de grootste hekel heeft en die hij verantwoordelijk houdt voor het "losgeslagen" immigratiebeleid de afgelopen jaren.
En wat gaat BBB doen? Caroline van der Plas moet nu laten zien dat ze zich staande kan houden in een heftig debat; een debat waarbij met name voor de coalitie veel op het spel staat. Er zullen ongetwijfeld aanvallen op haar komen. Kan ze daarmee omgaan?
Lees mee en geniet. Oh, en als u het debat liever zelf ook live kijkt, dat kan hier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten