screenshot 2023 03 15 at 003534

Het grote verkiezingsdebat: Thierry Baudet vernielde Kaag en Kuiken met feiten, zij WEIGERDEN hautain het gesprek

Politiekmrt 14 2023, 22:20
Het was beschamend om te zien: toen FVD-leider Thierry Baudet moest debatteren met Attje Kuiken (PvdA) en Sigrid Kaag (D66) weigerden de 'dames' simpelweg het gesprek met hem aan te gaan. In plaats van met plannen en voorstellen te komen werden ze continu persoonlijk. FVD zou een gevaar zijn voor de democratie en de vrijheid. Ondertussen bleef Baudet kalm en kwam hij juist wél met voorstellen aanzetten. Hij was dan ook de grote winnaar van dit debat.
Kuiken en Kaag hadden overduidelijk met elkaar afgesproken dat ze Baudet totaal zouden negeren - op een paar harde, persoonlijke aanvallen na. Kuiken zei zelfs dat Baudet waarschijnlijk "bruine laarzen" thuis heeft liggen - een verwijzing naar het fascisme, en een opmerking die totaal niet bestraft werd door debatleider Rob Trip.
Ook Kaag ging vol op het anti-FVD orgel. Baudet zou een doorgeefluik zijn van Poetin, klimaatverandering ontkennen, en gas willen pompen uit Groningen waardoor hij Groningers in de hel wil drukken. Ofzo.
Onder al die belachelijke aanvallen bleef Baudet opvallend kalm. Hij had in de gaten wat er gebeurde en wist ongetwijfeld dat dergelijk kinderachtig gedrag het helemaal niet goed doet bij kiezers; zeker niet bij kiezers die zwevend zijn.
Zoals onze hoofdredacteur Michael van der Galien uitlegt op Instagram en Twitter
Baudet lachte de aanvallen rustig weg, en verdedigde zich wanneer hij dat noodzakelijk achtte. Maar het belangrijkste was: hij kwam zowaar met oplossingen aanzetten voor de energiecrisis.
De belangrijkste twee oplossingen, waar Kaag en Kuiken totaal niet op reageerden:
1. Weer beginnen met gas te halen uit het Groningse gasveld. Groningers daar flink voor compenseren en hun huizen aardbevingsbestendig maken.
2. De zeven kolencentrales die gesloten zijn door Rutte en Kaag heropenen. Nederland had, zei hij, de zeven schoonste kolencentrales ter wereld. En juist die centrales zijn gesloten. Bizar!
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Hier is de video van het debat tussen Baudet - Kaag/Kuiken. Kijk en zie met eigen ogen hoe Kuiken en Kaag de kiezer met disrespect behandelen door niet eens een gesprek te willen voeren met Baudet. Kijk! Thierry Baudet blijft fier overeind in debat met een hautaine, arrogante, vervelende Sigrid Kaag en haar secretaresse Attje Kuiken:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten