image3

Schandalig dat dit nodig is, BVNL lanceert crowdfunding om geheime OMT-opnames op tafel te krijgen

Politiekmei 25 2023, 10:00
BVNL (Belang van Nederland) heeft een opmerkelijke stap genomen in haar streven naar transparantie en verantwoording binnen de Nederlandse politiek. De partij is een crowdfundingcampagne gestart om de geheime opnames van OMT-vergaderingen vrij te geven. Deze opnames kunnen essentiële inzichten bieden in de besluitvorming en communicatie tijdens de coronapandemie.
In december 2022 diende BVNL een Woo-verzoek in om toegang te krijgen tot de audioverslagen van OMT-vergaderingen van juni 2020 tot maart 2021. Deze vergaderingen hebben geleid tot belangrijke beslissingen, zoals de mondkapjesplicht en de avondklok. Het Kamerlid Wybren van Haga benadrukt dat deze opnames cruciale informatie bevatten over de afwegingen en besluitvorming binnen het OMT en de communicatie met het kabinet.
Minister Kuipers van VWS heeft echter geweigerd om de opnames openbaar te maken, onder verwijzing naar het 'belang en goed functioneren van de Staat'. BVNL is van mening dat dit argument niet gerechtvaardigd is en dat de informatie toegankelijk moet zijn, vooral omdat de noodsituatie met betrekking tot het coronavirus niet langer van kracht is. BVNL heeft daarom besloten om juridische stappen te ondernemen en is in beroep gegaan tegen het besluit van de minister.
Van Haga: “Wij betreuren het dat dergelijke stappen nodig zijn om Tweede Kamerleden hun controlerende taak te laten uitvoeren. Daarnaast beschikt BVNL als kleine, startende partij niet over dezelfde mogelijkheden en middelen die veel andere partijen wel hebben. Wij hopen daarom dat deze crowdfunding ons zal helpen in deze zaak, middels een donatie. Iedere bijdrage helpt ons en draagt bij aan het achterhalen van de waarheid over het coronabeleid en de crisis die ons drie jaar lang gegijzeld hield. Het kabinet moet verantwoording en rekenschap afleggen over de vaak onnavolgbare en schadelijke keuzes die zijn gemaakt. Wat ons is overkomen in de coronacrisis, mag nooit meer gebeuren,” aldus Van Haga die mensen oproept om te doneren voor het betalen van deze rechtsgang.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Via de website BVNL.nl/crowdfunding kunnen geïnteresseerden bijdragen aan de financiering van deze rechtsgang. Het doel is om politieke transparantie te bevorderen en ervoor te zorgen dat een politieke partij toegang heeft tot de informatie waar zij om vraagt. BVNL streeft ernaar te voorkomen dat de gebeurtenissen van de coronacrisis zich in de toekomst herhalen en is vastbesloten om de waarheid aan het licht te brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten