Schokkend! Zelfs De Telegraaf geeft de hoop op: 'Hopelijk zit er volgend jaar een kabinet dat wél daadkrachtig is'

Schokkend! Zelfs De Telegraaf geeft de hoop op: 'Hopelijk zit er volgend jaar een kabinet dat wél daadkrachtig is'

Als Mark Rutte de steun heeft verloren van De Telegraaf weet je dat het einde voor hem écht in zich is. Of dat zou moeten zijn. En ja, dat is precies wat er momenteel gebeurt. In een redactioneel commentaar zegt de krant namelijk uit te kijken naar de vólgende Prinsjesdag, hopende dat er dan wél een goed, daadkrachtig en nuttig kabinet zit.

"Het vertrouwen in het kabinet-Rutte IV is historisch laag," aldus De Telegraaf in het commentaar. "Dat is de misoogst van wat in de formatie door VVD, D66, CDA en CU zelf is gezaaid. Toen waren er hoogdravende woorden over een nieuwe bestuurscultuur, over dualisme tussen Kamer en kabinet, over daadkracht en herstel van vertrouwen voor de burger. In plaats daarvan verliest de coalitie zich in ideologische vergezichten en staat het met de rug naar de samenleving."

De krant gaat verder dat dit kabinet alleen maar crisissen veroorzaakt heeft; er wordt niets opgelost, het wordt alleen maar erger gemaakt. En als het kabinet dan eindelijk een keer iets doet, nou, dan komt het veel te laat en is het inhoudelijk ook nog eens veel te weinig.

Vervolgens merkt de krant op dat in mei mensen al weinig fiducie hadden in het kabinet, en dat er sindsdien niets veranderd is. "De frustratie in de samenleving groeit," aldus de redactie. "Het is te hopen dat er bij de volgende Prinsjesdag een kabinet zit met meer visie, elan en daadkracht."

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Je zou die laatste zin natuurlijk kunnen interpreteren op de manier dat de krant hoopt dat het kabinet zichzelf dan opnieuw uitgevonden heeft, maar dat is overduidelijk niet de echte visie van De Telegraaf. Nee, zelfs de grootste Ruttefans die er zijn in het mediakartel zijn klaar met hem en dit kabinet... en met name met de dictatoriale rol die D66 speelt in de coalitie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties