-Michel Mulder- 'We worden allemaal armer, de één iets meer dan de ander'

Michel Mulder

Michel Mulder

-Michel Mulder- 'We worden allemaal armer, de één iets meer dan de ander'

Waar vind je het nog, een overheid die onder de noemer solidariteit, van ons allen offers vraagt, behalve van de 'voorbeeldfunctie' bij uitstek..... het Koningshuis.

Het 'armer' worden zoals Kaag het omschreef, betekent voor Willy en Max aankomend jaar 450.000 doekoes meer, dus misschien kunnen ze dit jaar - naar Nederlandse traditie - wel weer een keer de kerstboom laten branden tijdens de kersttoespraak.

Het 'landverrader' en nog wat minder fraaie betitelingen waarbij een dame van lichte zeden met het clubje van Schwab gecombineerd wordt, klonken harder dan het obligate Wilhelmus ooit geklonken heeft. Aan de uitdrukking van Maxima was overduidelijk af te lezen dat dit haar raakt... in haar arrogantie weliswaar, maar desalniettemin.

Hoe durft het plebs zich te keren tegen een zéér welgestelde familie - weliswaar betaald door datzelfde plebs - die zo'n voeling met het leed in de maatschappij heeft dat zij tijdens corona gewoon vakantie vierde in hun villa in Griekenland, een bootje kocht van 2 miljoen terwijl er Nederlanders letterlijk sterven van de honger en nu wederom - uit sociaal oogpunt - niet wenst te bedanken voor een uitkeringsverhoging van 450.000 euro.

Het Koningshuis is niet alleen een achterhaald instituut, het is door de geldhonger ook een achterlijk instituut. Want de denkwijze dat het volk een dergelijke uitkeringsverhoging in deze tijd wel accepteert, omdat zij toch zo braaf de lintjes doorknippen, is nog meer van alle realiteit gespeend dan Harry Dunne die dacht dat de skilift een raketje was.

Er wordt altijd gezegd dat het Koningshuis slechts een ceremoniële rol vervult, en dus zelf niets beslist, maar binnen de ceremoniële kaders is er best ruimte om eens een keer een jaartje te bedanken voor je jaarlijkse exorbitante uitkeringsverhoging. De monarchie zal niet omvallen als Willy een cheque van 450.000 euro uitschrijft ten behoeve van bijvoorbeeld de voedselbank.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het komt bij deze - zichtbaar boven ons gestelde - 'royals' echter geen seconde op om in tijden van grote tegenspoed eens een keer wat terug te geven aan de maatschappij. Meer, meer en nog veel meer is de enige denkwijze in huis Ten Bosch.

Ik schaam mij niet alleen maar voor het volksverradende karakter van de landelijke politiek, de degeneratie van onze rechtsstaat en de teloorgang van onze vrijheid. Ik schaam mij ook voor een Koningspaar dat de noodkreten vanuit het volk afdoet met dedain, zichtbare weerzin en verontwaardiging.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties