Screen Shot 2022 09 21 at 113402

[APB] Geert Wilders (PVV) zet Jan Paternotte (D66) keihard op zijn plek: "U moet zich kapotschamen!"

Politieksep 21 2022, 10:32
Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen die vanmorgen begonnen ging het er al meteen hard en fel aan toe. Geert Wilders werd namelijk lastiggevallen door de 'fractievoorzitter' van D66, Jan Paternotte. Die beweerde met droge ogen dat Wilders de boel voor de gek hield omdat het kabinet de koopkracht van de allerarmsten echt wel wat verbetert. Het leverde Paternotte gehoon en boegeroep op van zijn collega's, én een keiharde respons van Wilders, die dat niet over zijn kant liet gaan.
"U moet zich kapotschamen. U moet zich kaposchamen," reageerde Wilders furieus. "U heeft negen maanden lang, tot aan gisteren, met het kabinet de andere kant opgekeken. U heeft Nederland in de armoede gestort. En dan gaat u mij nu vertellen dat ik moet toegeven dat de koopkracht vooruit gaat?"
"U heeft er helemaal niets, maar dan ook echt helemaal niets aan gedaan."
"Vervolgens legde Wilders even fijntjes uit aan Paternotte dat de overheid "maar een beperkt aantal taken" heeft. "De overheid moet ervoor zorgen dat een land veilig is, dat we een leger hebben, dat er politie is, dat we goede zorg hebben, goed onderwijs, een goede infrastructuur. En ook dat mensen niet onder het bestaansminimum zakken. Het staat nota bene in onze grondwet!"
"En wij hebben hier als PVV met de rest van de oppositie vanaf januari twintig, dertig voorstellen gedaan om de koopkracht van de mensen te verbeteren. Want die energieprijs ging al vanaf september vorig jaar omhoog. Dat had op dat moment helemaal niets te maken met de oorlog tussen de Oekraïne en Rusland. Vanaf september ging de energieprijs omhoog, en wij zágen het gebeuren. We hebben vanaf januari moties en amendementen ingediend om daar wat aan te doen en ú heeft iedere keer alles weggestemd. Het kabinet heeft iedere keer gezegd: 'We doen er niets mee, alleen voor 2023. Dus u en uw kabinet heeft Nederland in de armoede gestort. En u moet zich daarvoor kapotschamen."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het antwoord daarop van Paternotte was wanstaltig. Want die halve zool begon ineens over Oekraïne, en over hoe vreselijk het is wat Poetin daar doet... en vervolgens noemde hij Wilders letterlijk "de bedrijfspoedel" van de Russische leider. Geen woord over de beschuldigingen van Wilders dat Paternotte en zijn kulpartij mensen in de armoede storten. Dat vindt Paternotte helemaal niet interessant. Het enige waar Paternotte zich druk om maakt is het lot van Oekraïne. Het lot van Nederlanders kan hem aan zijn achterwerk roesten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten