de dagelijkse standaard dh 01052

Schokkende onthulling. Lilian Marijnissen: verborgen email bewijst doofpotaffaire in toeslagenonderzoek

Politiekmei 23 2023, 9:21
Het land der tulpen, klompen en windmolens zou zich beter kunnen kleden in een glimmend geel jasje, want het lijkt wel een bananenmonarchie geworden. Dat concludeert Lilian Marijnissen, die niet alleen woest is, maar ook terecht verontwaardigd over het schokkende gebrek aan transparantie en verantwoordingsplicht van ons eigen Ministerie van Financiën.
Het feit dat ze een kritieke email over de beruchte Toeslagenaffaire vier jaar geleden ontvingen en vervolgens geen actie ondernamen, is al een onvergeeflijke blunder. Maar dat ze het bestaan van die email ook nog eens verborgen hielden voor de Tweede Kamer tijdens het onderzoek, is een klap in het gezicht van de democratische principes waar we zo graag prat op gaan.

Zeker even dit item van Nieuwsuur kijken! Dit kan toch niet? Hoe moet je als volksvertegenwoordiger je werk doen? Als zelfs een parlementaire ondervragingscommissie deze informatie niet ontvangt. Wat een doofpot.

Nieuwsuur
Nieuwsuur
@Nieuwsuur

Vier jaar geleden ontving het ministerie van Financiën een mail met als onderwerp: VERTROUWELIJK SPOED. Verstuurd door de advocate van toeslagenouders om te waarschuwen voor wat er speelde. Pas vorige week maakte het kabinet de mail openbaar. #Nieuwsuur

1.2K
Reply
Democratie is gebaseerd op vertrouwen en transparantie. Het is het fundament waarop ons land is gebouwd, en wat ons in staat stelt om met trots te zeggen dat we leven in een van de meest vrije en eerlijke samenlevingen ter wereld. Maar wat is er gebeurd met dat vertrouwen? Wat is er gebeurd met die transparantie?
De minister van Financiën had de morele plicht om op te treden, maar heeft in plaats daarvan gekozen voor de lafste uitweg: het verbergen van informatie. Is dit het type leiderschap dat we willen voor ons land? Waar is de verantwoordelijkheid, de integriteit, de moed die we verwachten van de mensen die ons land besturen?
Het is verontrustend om te zien hoe de essentie van onze democratie wordt ondermijnd door dit schaamteloze gebrek aan verantwoordelijkheid. Het is een belediging voor het Nederlandse volk dat al jaren worstelt met de gevolgen van de Toeslagenaffaire, die talloze gezinnen in financiële en emotionele nood heeft gebracht.
Lilian Marijnissen heeft gelijk. Het is niet alleen bezopen, het is een schandaal. Het is een belediging voor elke Nederlander die gelooft in democratie, in transparantie, en in het recht om door eerlijke en oprechte mensen te worden geregeerd.
Dus ja, kijk naar Nieuwsuur. Lees de feiten. Wees geïnformeerd. En dan, vraag jezelf af: willen we leven in een land waar de waarheid verborgen wordt gehouden? Of willen we een echte democratie waar onze leiders ons respecteren, ons informeren en verantwoording afleggen voor hun acties?
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het is tijd dat we onze stem laten horen. Het is tijd dat we de bananen uit onze monarchie halen en terugkeren naar de waarden waarop ons mooie land is gebouwd.
Oh, en trouwens, weet je wat het mooiste is? Er is bekendgemaakt dat er nog veel meer documenten zijn die al lang vrijgegeven hadden moeten worden. Die worden binnenkort alsnog publiek gemaakt - maar daar heeft dus niemand iets aan. Wat een schande.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten