Sigrid Kaag (D66) wil Oekraïne kosten wat het kost blijven steunen: "dat is een commitment vanuit het kabinet"

Carlo van Remortel

Carlo van Remortel

Sigrid Kaag (D66) wil Oekraïne kosten wat het kost blijven steunen: "dat is een commitment vanuit het kabinet"

Minister van Financiën Sigrid Kaag (D66) was vandaag te gast bij Buitenhof waar ze onder andere sprak over de situatie in Oekraïne en de daarbij komende steun vanuit Nederland. Kaag spreekt regelmatig met de Oekraïense minister van Financiën en heeft aangegeven dat Nederland het land zal blijven steunen. Zowel politiek, militair, humanitair en dus ook financieel.

“Ik spreek hem regelmatig want we zitten in de zelfde kiesgroep bij het IMF. Hij was daar om met name aan Europese ministers van financiën uit te leggen, blijf bij ons, investeer, we doen ons best. Een land in oorlog is ook nog aan het hervormen, we hebben jullie nodig. Whatever it takes. Jullie moeten aan de bak!” Aldus Kaag.

De “Whatever it Takes” mentaliteit lijkt Kaag wel aan te spreken, zo geeft kaag aan dat Nederland meer doet dan onze “fair share”. “We blijven ook vaak andere oproepen mobiliseren om over de brug te komen, dat zullen we blijven doen.” Aldus Kaag. Daar voegt Kaag nog aan toe dat Nederland Oekraïne zowel “politiek, militair, humanitair en dus ook financieel” zal blijven steunen. “We doen als Nederland al meer dan onze fair share en dat zullen we blijven doen, dat is een committering vanuit het kabinet, ja.”

Ondanks dat Nederland te maken heeft met verschillende problemen lijkt de prioriteit van Kaag vooral buiten onze landgrenzen te liggen. De Minister van Financiën lijkt standvastig te zijn als het gaat om de steun vanuit Nederland aan Oekraïne, ongeacht de eventuele gevolgen voor de Nederlandse bevolking. Dit jaar stelt Nederland 2,5 miljard euro beschikbaar voor de steun aan Oekraïne. Het kabinet verwacht dat dit bedrag nodig is voor de militaire steun en de ondersteuning bij kritieke herstelwerkzaamheden.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.

Lees meer over:
Sigrid Kaag Oekraïne Kaag

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties