sigrid kaag minister van financien djh0034jpg

Knettergekke Sigrid Kaag belooft miljarden steun voor Oekraïne: onze eigen mensen verpieteren

Politiekapr 03 2023, 11:00
De knettergekke minister van Financiën Sigrid Kaag is naar Oekraïne gegaan om politici daar te beloven dat ze bakken met Nederlands belastinggeld gaat overmaken voor hun oorlogsprojectje. Want, zegt Kaag, er is daar sprake van "groeiende armoede." Ondertussen verpietert ons eigen volk.
"De oorlog raakt Oekraïne recht in het financiële hart," schrijft Kaag op Twitter. "Het land heeft honderden miljarden nodig, blijkt uit een rapport van de EU, Werelbank, EU en Oekraïne. Vandaag besprak ik deze gigantische opgave in Kyiv met collega's van de Centrale Bank."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

"De noden zijn onder meer hoog door de schade in het land, de sterke krimp van de economie en de groeiende armoede. Met vicepremier Yulia Svyrydenk besprak ik hoe Nederland financieel kan bijdragen, bilateraal en via de EU, Wereldbank en het IMF," gaat Kaag verder. 
"Nederland geeft naast militair materiaal ook financiële steun om Oekraïne overeind te houden," beëindigt ze haar Twitterdraadje. "Belangrijk omdat met de Russische inval waarden zoals vrijheid, democratie, veiligheid en rechtvaardigheid onder druk staan. Oekraïne strijdt ook voor onze belangen en normen."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dit soort teksten slaat deze vrouw dus uit op het moment dat de armoede in ons eigen land steeds verder toeneemt. Mensen moeten massaal naar de voedselbank, hele gezinnen komen nauwelijks of niet rond... en er zijn weet-ik-hoeveel huishoudens waar mensen de verwarming niet eens aanzetten omdat de gasrekening anders onbetaalbaar wordt. Enige tijd geleden was er het bericht dat er binnenkort 1 miljoen armen zijn in Nederland, waarvan 70.000 kinderen.
En wat doet Kaag? Die gaat blij naar Oekraïne waar ze trots miljardensteun belooft. Miljarden euro's belastinggeld terwijl ons eigen volk verpietert. Dít is het Nederland van D66 en, specifieker van Hare Hooghartigheid. Schandalig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten