4086743445 ffec2b56da c

Paniek! RIVM waarschuwt voor drinkwatertekort in 2030

Binnenlandapr 03 2023, 12:00
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft gewaarschuwd voor een mogelijk drinkwatertekort in Nederland in 2030 als er niet snel actie wordt ondernomen. De beschikbaarheid van drinkwater staat volgens het RIVM nu al onder druk in sommige regio's, zoals Gelderland, Overijssel, het westen van Zuid-Holland en Groningen.
Het RIVM benadrukt in Goedemorgen Nederland (WNL) dat oplossingen voor het probleem haalbaar zijn, maar er moet snel me worden begonnen. Het is noodzakelijk om actief op zoek te gaan naar nieuwe gebieden om drinkwater te winnen, aldus het instituut. Dit kan echter wel leiden tot een twistpunt, omdat meer water dat als drinkwater wordt gebruikt betekent dat andere watergebruikers minder water tot hun beschikking hebben. Daarnaast neemt waterwinning ook veel ruimte in beslag, waardoor de belangen van verschillende sectoren tegen elkaar moeten worden afgewogen. Er wordt dus weer paniek gezaaid voor niks door de onheilsprofeten van het RIVM. 
Om aan de vraag naar drinkwater te kunnen blijven voldoen, moet de overheid inzetten op meerdere oplossingen, aldus het RIVM. Zo moeten er meer inzetbare waterbronnen komen en moeten de voorraden groter worden. Ook moet het mogelijk worden om water langer vast te houden, bijvoorbeeld door meer water in duinen of bekkens op te slaan, zodat dit bij de piekvraag in de zomer kan worden gebruikt. Drinkwaterbedrijven kunnen ook beter samenwerken en op piekmomenten meer water uitwisselen. De soep wordt dus niet zo heet gegeten als die wordt opgediend.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De overheid moet volgens het RIVM de belangen van landbouw, scheepvaart, industrie, recreatie en natuur bepalen en afwegen bij het zoeken naar oplossingen. Het RIVM benadrukt dat het belangrijk is om nu actief te zijn, om ervoor te zorgen dat Nederland ook in de toekomst voldoende drinkwater heeft. Ook het RIVM durft de olifant in de kamer niet te benoemen. Nederland is vol, overvol. Er wonen te veel mensen in dit land we zien dit ook al aan het stroomverbruik. Als we de bevolkingsgroei door immigratie geen halt toe roepen dat loopt Nederland vast. Er moet echt een discussie worden gevoerd over hoeveel inwoners maximaal in Nederland kunnen wonen zodat het hier voor iedereen leefbaar blijft om te wonen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten