screenshot 2023 03 09 at 204705

Stikstofcrisis: Magisch verdwijnen door uitstel, of is het versnellen? Rutte's briljante truc onthuld

Politiekapr 01 2023, 10:30
Gisteren heeft onze geliefde premier, Mark Rutte, het geheim onthuld achter zijn geniale strategie om de coalitiecrisis te voorkomen: gewoon doen alsof het niet bestaat! In een tijd waarin iedereen roept dat het kabinet de brui eraan moet geven zodat nieuwe partijen het met elkaar kunnen proberen komt Rutte met een innovatieve strategie: het hoofd in de grond stoppen en net doen alsof er niets aan de hand is.
Na de recente verkiezingsoverwinning van de BBB en het daaruit voortvloeiende verzet van het CDA tegen het stringente stikstofbeleid, dreigde er een clash met D66, die wél vast wilde houden aan het huidige beleid. Maar maak je geen zorgen, beste lezers, de immer vindingrijke Rutte heeft met Wopke Hoekstra en Sigrid Kaag besloten om dit probleem op te lossen door de gesprekken over stikstof gewoon een paar maanden uit te stellen. Zo hopen ze dat de crisis op miraculeuze wijze zal verdwijnen. Briljant!
Ondertussen beweren zowel Rutte als Kaag dat ze hebben besloten om "te versnellen," wat nogal verbazingwekkend is, aangezien: a) de kiezer dit beleid heeft afgestraft bij de verkiezingen, b) het CDA dit niet wil, en c) versnellen het exacte tegengestelde is van 'uitstellen.' Maar geen nood, het lijkt erop dat VVD, D66 en het CDA gewoon hun eigen unieke betekenis hebben gegeven aan de woorden 'uitstellen' en 'versnellen.' En, laten we eerlijk zijn, wie heeft er nu woordenboeken nodig als je zulke briljante leiders hebt?
Deze innovatieve aanpak van het ontkennen van problemen en het willekeurig gebruik van tegengestelde termen kan wellicht het begin zijn van een geheel nieuwe manier van politiek bedrijven. Dus, laten we Rutte en zijn geniale coalitiegenoten bedanken voor het openen van onze ogen voor deze baanbrekende benadering van crisismanagement. Wie had gedacht dat de oplossing voor elk probleem gewoon zou zijn om te doen alsof het niet bestaat?
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Onze toekomst is in goede handen, dames en heren, en we kunnen gerust zijn in de wetenschap dat het magische verdwijnen van crises door ontkenning en woordspelletjes een solide basis vormt voor het Nederland van morgen. Briljant, inderdaad!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten