shutterstock 1271826778

Peter Kwint (SP) hekelt coalitie: 'We gaan naar een miljoen armen! Gaat het kabinet iets doen of vinden ze het wel prima?'

Politiekmaa 09 2023, 10:30
SP-Tweede Kamerlid Peter Kwint vindt het volstrekt belachelijk dat het kabinet de afgelopen jaren niets heeft gedaan om de stijging van de armoede in ons land tegen te gaan. Nu vandaag bekend is geworden dat we binnenkort naar 1 miljoen Nederlanders gaan die onder de armoedegrens leven vraagt hij zich af: doet het kabinet nog iets "of vinden ze het wel prima?"
NOS Teletekst bericht dat het CPB (Centraal Planbureau) verwacht dat Nederland volgend jaar maar liefst een miljoen armen kent. Dan heb je het over échte armen, niet over mensen die 'het met wat minder moeten doen.' Het zijn burgers die letterlijk onder de armoedegrens leven. Onder die 1 miljoen armen bevinden zich dan 70.000 (!) kinderen. 
SP-Kamerlid Peter Kwint vindt dit volstrekt onacceptabel. "Hoeveel meer alarmbellen moeten er nog afgaan?" schrijft hij op Twitter. De afgelopen weken heeft zo ongeveer iedereen met een rekenmachine gewaarschuwd dat de armoede explodeert terwijl er recordwinsten worden geboekt."

Hoeveel meer alarmbellen moeten er nog afgaan? De afgelopen weken heeft zo ongeveer iedereen met een rekenmachine gewaarschuwd dat de armoede explodeert terwijl er recordwinsten worden geboekt. Gaat het kabinet nog wat doen of vinden ze het wel prima?

NOS Teletekst
NOS Teletekst
@Teletekst

Miljoen arme Nederlanders verwacht

Image
490
Reply
Vervolgens richt hij zich direct tot de regeringscoalitie van VVD, D66, ChristenUnie en CDA met de dringende oproep eindelijk in te grijpen. "Gaat het kabinet nog wat doen of vinden ze het wel prima?" vraagt hij retorisch.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Omdat dit zo'n serieuze ontwikkeling is heeft De Dagelijkse Standaard natuurlijk contact opgenomen met de Kamerleden van de coalitiepartijen die hierover gaan (Pieter Grinwis van de ChristenUnie, Daan de Kort van de VVD, Hilde Palland van het CDA en Hülya Kat van D66). Op het moment van publicatie hadden wij geen antwoord gekregen van deze Kamerleden wiens taak het is om de regering te controleren... en om de pers te woord te staan over belangrijke onderwerpen zodat de pers daarop burgers kan vertellen wat er gaande is - en wat de coalitiepartijen van zins zijn te doen aan extreme problemen als de radicaal toenemende stijging van de armoede in ons land.

UPDATE: VVD reageert

Daan de Kort van de VVD heeft vanmiddag gereageerd. Dank daarvoor, want lezers hebben natuurlijk recht op uitleg van politici. De Korts reactie kan hier gelezen worden. De ChristenUnie en het CDA - twee 'christelijke' partijen - hebben niets van zich laten horen. D66 wél, maar dan alleen om ons in quasi-scherpe bewoordingen te vertellen dat ze niet blij met ons zijn omdat het systeem dit verhaal eerder online zette dan de bedoeling was (oh jee). Na uitleg bleef het van die kant ook stil; inhoudelijk volgde er géén reactie. Gek. Want het zijn normaal toch echt het CDA, de CU én D66 die zeggen dat ze het heel goed voor hebben met de ondergestelden in de maatschappij. Toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten