Dekker

FVD presenteert 5-puntenplan om onze pensioenen te beschermen

Politiekmrt 09 2023, 11:00
Forum voor Democratie komt met 5-puntenplan voor meer keuzevrijheid en stimulans voor ouderen die nog willen blijven werken, en een terugkeer van de AOW-leeftijd naar 65 jaar. Volgens de partij is het huidige pensioenstelsel te rigide en biedt het geen ruimte voor de nieuwe werkelijkheid waarin ouderen steeds vitaler en gezonder zijn.
''De AOW-leeftijd werd in 2012 door de Kunduz-coalitie trapsgewijs verhoogd, maar in 2015 werd besloten om deze verhoging sneller door te voeren. FVD vindt dat dit een verkeerde beslissing was en wil de AOW-leeftijd terug naar 65 jaar brengen. Daarnaast wil de partij ouderen de keuzevrijheid geven om hun leven in te richten zoals zij dat zelf willen en mensen met fysiek zware beroepen het recht geven op AOW na een arbeidsverleden van 40 jaar,'' aldus FVD Tweede Kamerlid Ralf Dekker.
''Ook pleit FVD ervoor om het korten van pensioenen (deels) te compenseren door een verhoging van de AOW. Daarnaast wil de partij dat het belang van gepensioneerden altijd voorop staat bij politiek gemotiveerde investeringsbeslissingen. De huidige regelgeving in Nederland biedt onvoldoende ruimte voor ouderen om hun leven in te richten zoals zij dat zelf willen. Met de vergrijzing van de bevolking in het vooruitzicht is het volgens de partij belangrijk om meer keuzevrijheid te bieden aan ouderen en hen te stimuleren om langer door te werken als zij dat willen,'' zegt Ralf Dekker.
Het 5-puntenplan van FVD:
  1. De AOW-leeftijd terug naar 65 jaar.
  2. Keuzevrijheid en stimuleren ouderen die aan het werk willen blijven.
  3. Mensen met fysiek zware beroepen recht op AOW na een arbeidsverleden van 40 jaar.
  4. Korten van pensioenen (deels) compenseren door verhoging van de AOW.
  5. Belang van de gepensioneerde voorop; geen politiek gemotiveerde investeringsbeslissingen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dit een sympathiek plan van FVD om ouderen een onbezorgde dag te bezorgen. FVD wil ouderen zo de waardering laten krijgen die men verdient. Hier kunnen de andere partijen in de Tweede Kamer toch niet op tegen zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten