fv hlbnwyaeqniz

Tom Russcher (FVD) fileert Tjeerd de Groot (D66): 'Hij gebruikt zelfs hun gezondheid om de boeren kapot te maken'

Politiekmrt 09 2023, 10:00
FVD'er Tom Russcher heeft geen goed wood over voor Tjeerd de Groot. Dit omdat De Groot 'schade aan de gezondheid van boeren' gebruikt "om de boerenstand te vernietigen." "Hier hebben boeren D66 niet voor nodig," zegt de nummer vier op de Eerste Kamerlijst van Forum voor Democratie tegen De Dagelijkse Standaard.
Tjeerd de Groot heeft zichzelf in het nieuws gebracht door te reageren op berichtgeving van Nu.nl. Die website stelt dat "de gezondheid van boeren op [het] spel [staat] door [een] grote cocktail van landbouwgif."
"Landbouwbodems, oppervlaktewater en boerenwoningen zijn vergeven van landbouwgif," reageert de D66'er daarop. "Boeren lopen zelf het grootste gevaar, oa op ziektes als Parkinson. Ondertussen praten boerenorganisaties in het landbouwakkoord door om alles zoveel mogelijk bij het oude te laten."

Russcher (FVD): 'D66 is een boerenhaatpartij'

Niet iedereen is onder de indruk van deze plotselinge interesse in het welzijn van boeren vanuit de D66-Tweede Kamerfractie. FVD'er Tom Russcher, die persvoorlichter is en op plek 4 staat voor de Eerste Kamerverkiezingen van die partij, reageert dan ook geprikkeld tegen DDS.
"Het is belangrijk om de gezondheid van boeren te beschermen," zegt de FVD'er. Dat kunnen ze vooral zélf heel goed. Daar hebben ze geen hulp van anderen voor nodig, zeker niet van boerenhaatpartij D66."
Sterker nog, zegt Russcher, "wat opvalt is dat D66 zelfs de gezondheid van boeren aangrijpt om de boerenstand te vernietigen. Zélfs dit is een wapen in hun oorlog tegen de boeren."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
"Anders dan D66 staat FVD écht voor onze boeren, concludeert hij. "We willen dat ze hun beroep kunnen blijven uitoefenen, dat zij bepalen wat ze doen op hun land, en dat D66'ers als De Groot zich bezighouden met dingen die de overheid daadwerkelijk aangaan."
D66 staat bekend als partij die erg fel is op het antistikstofbeleid en uit naam van dat stikstofbeleid onder meer dreigt boeren gedwongen uit te kopen / hun land te onteigenen. Voor boeren is dit een bron van grote onvrede en stress.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten