Smeekbede! Achterban VVD wil dat de Tweede Kamerfractie zijn poot stijf houdt in de asieldeal

Smeekbede! Achterban VVD wil dat de Tweede Kamerfractie zijn poot stijf houdt in de asieldeal

De leden van de VVD lijken de huidige koers van de VVD spuugzat te zijn. De VVD is inmiddels getransformeerd in een D66 light. Daarom hebben veel VVD'ers voor Eric Wetzels gekozen als partijvoorzitter in plaats van Onno Hoes. Nu willen de VVD leden ook dat de VVD Tweede Kamerfractie ballen toont en zijn poot stijf houdt in de gesloten asieldeal. Dat is echt hopen tegen beter weten in omdat de VVD Tweede Kamerfractie vol zit met tassendragers van Rutte.

De VVD wordt sinds 2012 gekenmerkt door eerst stoere taal te verkondigen en dan telkens door de knieën te gaan als het puntje bij paaltje komt. VVD'ers zijn gezellig om een biertje mee te drinken en een bitterbal mee te eten. Maar als het aankomt op principieel politiek handwerk dan moet je ze niet bellen. Veel hardcore VVD leden beginnen dit spuugzat te worden. Zij zien ook dat de niet gebonden kiezers weglopen naar echte rechtse partijen. De VVD is natuurlijk allang geen rechtse partij meer.

Er komt weer een nieuwe krachtmeting aan. VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans wil dat gemeenten zelf kunnen bepalen of ze asielzoekers willen opvangen. De plannen van VVD staatssecretaris Eric van der Burg zien er anders uit. Hij wil gemeenten enerzijds verplichten om een aantal asielmigranten op te vangen, en als er dan nog extra plaatsen nodig zijn hen te verleiden met een geldbonus. De vraag rijst nu gaat de VVD Tweede Kamerfractie eindelijk een keer de wil van Vak K trotseren. Of blijft het bij ijdele hoop dat de Tweede Kamerfractie zich dualistisch gaat opstellen?

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Sinds 2012 verkwanselde de VVD de hypotheekrenteaftrek, staakte het verzet tegen rekeningrijden en zag het aantal ambtenaren alleen maar groeien ondanks de wens van een kleine overheid. Een trackrecord om als klassiek-liberaal van te janken. Daarom wil men nu echt dat de VVD Tweede Kamerfractie zijn poot stijf houdt in de asieldeal. Volgens VVD-lid Paul Slettenhaar moet de Tweede Kamerfractie van de VVD juist nu z’n poot stijf houden. „De geloofwaardigheid van de partij staat op het spel,” zegt hij vandaag in de Telegraaf. Het klinkt bijna als een smeekbede. Als de gebeden niet worden verhoord dan gaan BVNL en JA21 er garen bij spinnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer