Filmpje! Martin Bosma: Lam of leeuw? De Tweede Kamer is door D66 een lam geworden

Politiekokt 13 2022, 11:30
Het is altijd een genot om naar Martin Bosma (PVV) te luisteren vooral als hij de staat van het land bespreekt. Gisteren besprak de Tweede Kamer de begroting van Binnenlandse Zaken dit was de perfecte gelegenheid om een paar democratische noten te kraken. Volgens Bosma heeft D66 de Tweede Kamer veranderd in een lam. De leeuw is immers lamgeslagen en bijt niet meer van zich af.
De analyse van Martin Bosma over de staat van het land is raak. Zoals professor Kinnegin zegt je mag zeggen wat je denkt als je maar hetzelfde zegt als iedereen. Hiermee worden dus andersdenkenden uitgesloten. Dit politieke klimaat heeft D66 gecreëerd. De afkeer tegen de democratie wordt in elitaire kringen steeds sterker. De vlag niet meer omgekeerd wapperen, Ongehoord Nederland moet van de buis en Twitter moet worden opgeschoond. Bosma concludeert dat de elite vindt dat het volk moet leren om zijn muil te houden. Ze hebben er schoon genoeg van de populisten en het Wilderstuig. Als je deze opsomming aanhoort van Bosma dan kun je maar één ding concluderen dat de andere kant van Nederland hartstikke totalitair is. Nederland bestaat inmiddels uit twee Nederlanden: Totalitair gestoord Nederland en realistisch gezond verstand Nederland.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
In het Nederland van D66 willen wij niet wonen. Daar komen we tegen in verzet. Helemaal hoe Martin Bosma het uiteenzet. Volgens Martin Bosma stemt afgehaakt Nederland PVV. 30% van Nederland heeft nog maar vertrouwen in de politiek. Ons parlement is ook lamgeslagen. Het kabinet dreigt vaker weg te lopen als het taalgebruik van Tweede Kamerleden hen niet aanstaat. Hiermee wordt ons parlement volgens Bosma diep door de stront gehaald. Oud-Tweede Kamervoorzitter Vondeling schreef ooit het boek; Tweede Kamer, lam of leeuw? Volgens Bosma is de Tweede Kamer een lam geworden. Door de fractiediscipline en de Rutte doctrine is de Tweede Kamer inderdaad lam geslagen. En dat is aan te rekenen aan de nieuwe bestuurscultuur van het nieuw elan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten