shutterstock 1782273671

Soumaya Sahla's comeback poging bij VVD: een gevaarlijke ontwikkeling

Politiekjan 14 2023, 12:05
De kwestie van Soumaya Sahla's functie als radicaliseringsexpert bij de VVD heeft in de afgelopen jaren veel stof doen opwaaien. Haar verleden als lid van de Hofstadgroep en haar radicaal-islamistische achtergrond werden als onverenigbaar beschouwd met haar functie bij de grootste politieke partij van het land. Nu, een jaar na haar afzetting, probeert Sahla haar reputatie te herstellen door zichzelf neer te zetten als het é´chte slachtoffer.
Het Algemeen Dagblad geeft Sahla alle ruimte om zichzelf te rehabiliteren en zelfs om de gedachte te promoten dat ze achter de schermen bezig is met een comeback bij de VVD. Het artikel is op zo'n manier geschreven dat Sahla gezien wordt als het lijdend voorwerp van dit hele verhaal en dat ze buitengewoon oneerlijk behandeld is. Door iedereen, maar zeker door Sophie Hermans.
Sophietje had namelijk gezegd in het midden van de controverse dat ze er "ook mee in [haar] maag]" zat. "Ik dacht eerst nog dat het een ongelukkige uitspraak was. Maar die maandag legde Kees Berghuis uit dat het antwoord van Sophie voorbereid was. Wat denk je dan, we kunnen niet anders, zei hij. Er was nu eenmaal een beeld ontstaan. Het beste was, legde hij uit, dat ik mijn partijlidmaatschap zou opzeggen. Toen besefte ik: Sophie heeft me voor de bus gegooid," aldus Sahla.
Het is verontrustend om te zien hoe Soumaya Sahla, ooit veroordeeld voor haar lidmaatschap van de Hofstadgroep, nu probeert haar reputatie te herstellen door zichzelf neer te zetten als een slachtoffer van haar eigen verhaal. Een jaar geleden werd haar functie als zogenaamde radicaliseringsexpert bij de VVD beëindigd, vanwege haar radicaal-islamistische achtergrond die Geert Wilders (PVV) onveilig vond. Hij vond dat iemand als zij niets te zoeken had in de Tweede Kamer, en zeker niet bij de VVD, de grootste partij van het land.
Het is erg hypocriet van Sahla om nu te beweren dat VVD-fractieleider Sophie Hermans haar spreekwoordelijk voor de bus heeft gegooid in een interview met het Algemeen Dagblad. Haar eigen acties en verleden zijn de oorzaak van haar afzetting, niet de beslissing van de VVD-fractieleider.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Sahla's poging om haar reputatie te herstellen door zichzelf neer te zetten als een slachtoffer is een verontrustende ontwikkeling. Haar lidmaatschap van een terroristische groep en haar radicaliseringsexpertise zijn onverenigbaar en haar aanwezigheid in de Tweede Kamer zou een bedreiging vormen voor de veiligheid en integriteit van de VVD en de democratie. Haar poging om een comeback te maken bij de VVD is een duidelijk signaal dat ze niet in staat is om haar verantwoordelijkheid te nemen voor haar acties en dat ze nog steeds niet begrijpt waarom haar functie werd beëindigd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten