screen shot 2023 01 28 at 131941

SP-Kamerlid Kwint FURIEUS om VVD-PvdA nepruzie: "Nog steeds in de ellende van de vorige keer dat we deze teksten lazen!'

Politiekjan 28 2023, 15:00
SP-Kamerlid Pieter Kwint heeft vandaag woedend gereageerd op de valse ruzie tussen VVDers Edith Schippers en Mark Rutte en PvdA-leider Attje Kuiken. Hij veegt de vloer aan met die opportunistische politici en zegt eigenlijk: dit is allemaal theater. Een spel voor de bühne. Trap er dus niet in.
Schippers en Rutte hadden kiezers gewaarschuwd tegen een grote PvdA-GroenLinks-fractie in de Eerste Kamer, met de bewering dat die "gevaarlijk" zou zijn en zou leiden tot "hogere belastingen". Kuiken reageerde door te verklaren dat ze hun opwinding "begrijpt", en dat de verkiezingen een "groenere en socialere" toekomst zullen brengen.
Kwint moest er niets van hebben. "De laatste keer dat ik dit soort teksten las, kregen we een VVD-PvdA-kabinet dat zo bruut rechts was dat mensen er nog steeds ellende van hebben," schreef hij op Twitter. Kwint somde verder de vele manieren op waarop het tweede kabinet Rutte de mensen in Nederland in de steek had gelaten: het uitkeringsschandaal, de jeugdzorg, de verhuurdersheffing, de geestelijke gezondheidszorg, het schuldenstelsel en de sociale werkplaatsen.

De laatste keer dat ik dit soort teksten las kregen we een VVD-PvdA kabinet dat zo kneiterrechts was dat mensen daar nog steeds van in de ellende zitten. Toeslagenschandaal. Jeugdzorg. Verhuurderheffing. GGZ. Schuldenstelsel. Sociale werkplaatsen. En nog wel wat meer.

Attje Kuiken
Attje Kuiken
@attjekuiken

Ik snap dat het spannend is als linkse wolken zich boven een vvd premier samenpakken. Als wij de grootste worden gaan we het socialer en groener maken. Zodat werken weer loont, maar vervuilers en vermogenden meer gaan betalen. Tijd voor een andere koers! pvda.nl/doe-mee/

584
Reply
Het is duidelijk dat Kwint genoeg heeft van dezelfde oude spelletjes van VVD en PvdA. Hij is ook niet alleen; veel Nederlandse burgers zijn moe van dit theater - dat er uiteindelijk op neerkomt dat ze toch zaken met elkaar doen en alle slechte punten van elkaars programma's overnemen, terwijl ze alle goede punten probleemloos laten vallen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Nederlanders zijn toe aan verandering, en de boodschap van Kwint is duidelijk: laat je niet misleiden door de loze beloften van VVD en PvdA, en stem voor een partij - bij de Provinciale Statenverkiezingen - die verkiezingsbeloftes wel serieus neemt, die het beste wel voor heeft met de kiezer, en die niet meedoet aan het Haagse theaterspel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten