Screen Shot 2022 09 21 at 154123

SP-motie voor salarisinlevering afgewezen: Kamerleden ''willen niet collectief een stukje armer worden''

Politiekjun 14 2023, 9:20
In een prijzenswaardige daad van zelfopoffering heeft Lilian Marijnissen, fractievoorzitter van de Socialistische Partij (SP), voorgesteld dat de leden van de Tweede Kamer het goede voorbeeld moeten geven door een deel van hun salaris in te leveren. Ze beweert dat Kamerleden momenteel geen idee hebben van de stijgende prijzen, graaiflatie of het oplopende eigen risico waar gewone mensen mee te maken hebben. En dat is begrijpelijk, aangezien Kamerleden ruim 120.000 euro per jaar verdienen. Volgens de SP zouden Kamerleden een derde van hun salaris moeten inleveren, als een teken van solidariteit met de bevolking.
Helaas werd deze nobele motie verworpen door de meerderheid van de Tweede Kamer. Het is duidelijk dat de coalitie liever bezuinigt op andere gebieden dan op hun eigen riante salarissen. De partijgenoten van Sigrid Kaag (D66) hebben blijkbaar er wel een probleem mee om collectief een stukje armer te worden. Een collectieve verarming van de Kamerleden lijkt daarom niet op de agenda te staan.
Het is ronduit verhelderend om te zien hoe de meerderheid van de Kamerleden, die beweren het volk te vertegenwoordigen, zo'n sterke solidariteit toont. Het feit dat alleen de partijen BBB, PVV, FVD en BIJ1 de motie steunden, spreekt boekdelen. Het lijkt erop dat de meerderheid van de Kamerleden liever vasthoudt aan hun comfortabele financiële situatie dan zich in te zetten voor de belangen van de mensen die zij zogenaamd vertegenwoordigen.
Het is begrijpelijk dat het inleveren van salaris geen populair idee is onder de Kamerleden. Wie wil er nu vrijwillig geld uit zijn eigen portemonnee halen? Het is veel gemakkelijker om bezuinigingen door te voeren op andere terreinen, waar de gewone burgers de gevolgen van zullen dragen. Laten we eerlijk zijn, waarom zou je jezelf opofferen als je ook gewoon kunt blijven genieten van je vorstelijke inkomen?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Laten we deze daad van schijnheilige solidariteit onthouden en belonen bij de volgende stembusgang. Het is een prachtig voorbeeld van hoe de meerderheid van de Kamerleden werkelijk denkt over de belangen van de bevolking. Terwijl gewone mensen worstelen met financiële problemen en steeds hogere kosten van levensonderhoud, blijven de Kamerleden veilig in hun ivoren toren, onaangedaan door de realiteit van het dagelijks leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten