Staatssecretaris Eric van der Burg pleit voor verlenging noodmaatregelen asielzoekers

Staatssecretaris Eric van der Burg pleit voor verlenging noodmaatregelen asielzoekers

De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Eric van der Burg, heeft gevraagd om de noodmaatregelen voor asielzoekers langer open te houden dan 1 april. Dit verzoek bracht hij naar voren tijdens een bijeenkomst met de burgemeesters van het Veiligheidsberaad.

Volgens Van der Burg zijn deze opvangplekken voor asielzoekers onmisbaar en mag deze niet verdwijnen. Tijdens de bijeenkomst werd ook gesproken over hoe er met de groep zogenoemde "derdelanders" moet worden omgegaan. Dit betreft een groep van ongeveer 4900 buitenlanders die in Oekraïne verbleven tijdens de oorlog, maar die geen Oekraïense staatsburger zijn.

Op dit moment hebben deze derdelanders dezelfde rechten als Oekraïense vluchtelingen en worden ze opgevangen in opvanglocaties voor Oekraïners, maar deze regeling eindigt op 5 maart. Mogelijk moeten ze overgeplaatst worden naar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Volgens Van der Burg hebben de burgemeesters nagenoeg unaniem aangegeven dat de regeling voor deze groep verlengd moet worden, maar wel op individuele basis en niet massaal naar een andere locatie moeten worden verplaatst. Hij beschouwt dit als een constructief voorstel en zal dit verder onderzoeken.

FVD: ''Staatssecretaris Eric van der Burg is de eerste VVD'er die zich wel aan zijn belofte houdt.''

''VVD staatssecretaris Van der Burg kennen we allemaal van de uitspraak 'hoe meer asielzoekers, hoe beter'. Hij is de eerste VVD'er die zich wél aan zijn belofte houdt. De afgelopen 12 jaar kwamen er meer dan 2,5 miljoen mensen naar Nederland en nu verplicht hij gemeenten om de 'crisis' noodopvang voor asielzoekers langer open te houden. Forum voor Democratie wil per direct een immigratiestop, en inzetten op remigratie van mensen die weer terug kunnen. Wat er nu gebeurt is dweilen met de kraan open. De Nederlandse bevolking staat op 15 maart voor een keuze, gaan we door met dit afbraakbeleid of kiezen we wél voor Nederland. Stem FVD!'' zegt FVD exclusief tegen DDS.

Natuurlijk leuk en aardig wat staatssecretaris van der Burg allemaal beweert maar als de noodopvang weer verlengd wordt is het geen noodopvang meer. Maar worden deze opvangplekken structureel een asielzoekerscentrum. Wees daar eerlijk over. Niet iedere Nederlander is zo naïef om alles als zoete koek te slikken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties