3772273591 d4f86de9cb c

Staatssecretaris sluit aanzuigende werking cruiseschepen niet uit, maar weigert maatregelen te nemen

Politieknov 02 2022, 9:15
Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) vindt de beantwoording van staatssecretaris Van der Burg (Asiel) over de het luxe Walhalla op zogeheten asielboten tenenkrommend. Veel Nederlanders stuit het tegen de borst hoe asielzoekers op luxe cruiseschepen worden opgevangen. Het zorgt voor een aanzuigende werking. Toch ziet de staatssecretaris van asiel geen noodzaak om maatregelen te nemen. Onbegrijpelijk!
"De staatssecretaris erkent dat deze luxe boten een aanzuigende werking heeft op asielzoekers, maar hij weigert deze plezierjachten in de ban te doen als opvanglocaties. Sterker nog: hij geeft gemeenten de schuld dat ze te weinig asielzoekers opnemen", aldus Van Haga die het helemaal gehad heeft met de dwang-en-drang-staatssecretaris. "Gemeenten kampen door falend Rijksbeleid met gigantische tekort op dossiers zoals de WMO, de Jeugdzorg en de bijstand. Ook hebben veel gemeenten hun absorptievermogen bij het opvangen van asielzoekers allang bereikt. Criminaliteit met asielzoekers tiert welig. Het wordt tijd voor een asielstop, het invoeren van grenscontroles en het subiet uitzetten van zowel veilige- en derdelanders als asielzoekers die zich tot het dievengilde hebben bekeerd."
Jokkebrokken
De BVNL-voorman ergert zich ook groen en geel aan het gejokkebrok van de staatssecretaris. "Het opzeggen en/of aanpassen van het VN-vluchtelingenverdrag staat letterlijk in het VVD-verkiezingsprogramma. Dan moet de VVD-staatssecretaris niet aankomen met de beantwoording waarin wordt gesteld dat we internationale verdragen niet kunnen opzeggen. Dat kan wél", aldus Van Haga, die 12 jaar VVD-gedraai wel zat is. "Ik hoop dat de kiezer er inmiddels ook zo over denkt."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) denkt dat de Nederlander gek is. Internationale verdragen kunnen wel worden opgezegd alleen ontbreekt bij dit kabinet de politieke wil om dit te doen. In maart 2023 zijn wij aan zet om dit leugenachtige- en weifelende kabinet een flinke slag toe te brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten