20211103 tweede kamer coronadebat 115

Thierry Baudet veegt de vloer aan met liegende Gert-Jan Segers: 'Alsof ik kon weten dat de bevalling nog drie dagen zou duren!'

Politiekdec 30 2022, 8:00
Gert-Jan Segers (ChristenUnie) heeft bij de NPO alle ruimte gekregen om weer eens lekker te liegen over Thierry Baudet (FVD). Maar gelukkig slaat de FVD-leider direct terug. Want, zegt hij, de beschuldiging dat hij het controversiële debat dit jaar, waarbij het kabinet wegliep, gerigged heeft is volstrekte onzin.
Bij de NPO mocht Segers liegen dat die hele controverse in elkaar was gezet door Baudet. Want, zei hij, Baudet mocht eerder spreken dan zijn gebruikelijke tijdslot omdat zijn vrouw aan het bevallen zou zijn. Maar dat bleek helemaal niet waar te zijn, oreerde Segers. Zijn vrouw beviel pas een dag of drie later, namelijk op een zaterdag! Alles was door Baudet in elkaar gezet "om het NOS Journaal" te halen.
Achterlijker dan dit wordt het natuurlijk niet. Lancelot is Baudets eerste kind. Zo'n man weet helemaal niet hoe dat gaat op zo'n moment. Als de weeën een beetje beginnen of als de vliezen breken denk je als man bij je eerste kind: die is er over drie a vier uur. Vaak blijkt dat niet zo te zijn.
Baudet legt dan ook uit wat er echt gebeurde. "Onwaardige, absurde beschuldiging," aldus de FVD'er. "1) Alsof ik kon weten toen de vliezen braken dat de bevalling langer zou duren. 2) Alsof ik kon weten dat het kartel zou weglopen tijdens mijn speech en die sneue rel zou veroorzaken. 3) Alsof ik überhaupt in het NOS journaal geïnteresseerd ben."
Stuk voor stuk goede punten, natuurlijk. Want inderdaad, het kan een tijdje duren nadat de vliezen breken voor een vrouw daadwerkelijk bevalt. Dat zie de gynecoloog daarna pas gebaseerd op hoe snel de vrouw opent en hoe snel de weeën elkaar opvolgen. Als aankomende vader heb je daar de ballen verstand van.
Ten tweede kon hij inderdaad niet weten dat het kabinet achterlijk zou weglopen. Sterker nog, op beelden van die controverse zie je dat hij oprecht verbaasd en zelfs geschokt is.
En ja, tenslotte, Baudet is in heel veel dingen geïnteresseerd, maar echt niet in het NOS Journaal. Hij weet maar al te goed dat zijn achterban dat 'nieuwsprogramma' echt niet serieus neemt. De aandacht van msm-'journalisten' kan hem gestolen worden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
In een vervolgtweet gaat Baudet nog even door met Segers op z'n plek te zetten. "Het zegt veel over Gert-Jan Segers en ander kartelpolitici dat ze dit soort spelletjes toedichten aan mensen," aldus de FVD'er terecht.
"Het zou überhaupt niet eens in mij óp zijn gekomen. Maar zoals de waard is vertrouwt ‘ie z’n gasten. Je hebt je diep in je kaarten laten kijken, Gert Jan."
Zo is het maar net. Ironisch genoeg heeft Segers zélf hiermee bewezen een keiharde Machiavelliaan te zijn. En nog een slechte ook, trouwens, want als je goed naar de video kijkt en het één en ander weet van lichaamstaal, dan is het vrij duidelijk dat hij een onzinverhaal verkondigt - en dat weet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten