Screen Shot 2022 11 12 at 180259

'Tijd om financiële banden CDA te onderzoeken': CDA-topper Van der Linden jarenlang 'belangenbehartiger van Rusland'

Politieknov 12 2022, 15:50
Oud-CDA Staatssecretaris, Tweede Kamerlid én Senator René van der Linden wordt ervan beschuldigd jarenlang een agent te zijn geweest van het Kremlin. Het zou zijn taak zijn geweest om de publieke opinie te beïnvloeden. Zijn werkzaamheden in dat verband zouden begonnen zijn in de periode 2005 - 2008, toen hij voorzitter was van de parlementaire assemblee van de Raad van Europa.
We hebben in het verleden heel vaak gezien dat het partijkartel steeds weer is waar het anderen van beschuldigt. Dus, ze noemen ons 'extremisten,' 'fascisten,' en zelfs 'racisten...' Maar stiekem is dat juist precies wat ze zelf zijn. Ze willen een almachtige staat, willen een fusie van het grote bedrijfsleven en de staat, willen onze hele manier van leven hermaken, en denken dat etnische minderheden niet voor zichzelf kunnen zorgen - en als die minderheden hen durven tegen te spreken gaan ze er steevast vol racistisch in.
Eén moderne beschuldiging die steeds gemaakt wordt door het kartel is dat leden van de echte oppositie 'pionnen' of zelfs 'agenten' van Vladimir Poetin en dus van Rusland zijn. Thierry Baudet en FVD zijn daar verschillende keren van beschuldigd, wat ook geldt voor Geert Wilders en zijn PVV.
Maar wat wekt (totaal niet) de verbazing? In feite is het een prominente CDA'er die jarenlang als belangenbehartiger van het Kremlin heeft gewerkt.
Dat bericht RTL Nieuws, tenminste, dat ook laat weten dat het om René van der Linden. Deze man is jarenlang door de Russen gebruikt om de publieke opinie te beïnvloeden. 
Van der Linden is niet zomaar iemand. Hij was lid van de Tweede Kamer voor het CDA, was staatssecretaris, en daarna Eerste Kamerlid, oftewel Senator. Oh ja, en "van 2005 tot 2008 was hij ook voorzitter van de parlementaire assemblee van de Raad van Europa." Dat is volgens de Volkskrant en het NRC - waar RTL Nieuws de eigen berichtgeving op baseert - ook het moment waarop de hechte relatie met Rusland begon.
In 2019 is meneertje koekepeertje daarom afgeluisterd door de AIVD, stelt de Volkskrant. Ik wilde opschrijven, "zelfs afgeluisterd," maar dat "zelfs" kunnen we natuurlijk beter weglaten. De AIVD houdt immers iedereen tegenwoordig in de gaten. Tenminste, iedereen die niet keihard meegaat in de propaganda van het kartel.
Eén van zijn contactpersonen was Valeri Levitski. Dat is een Russische spion. Tenminste, dat wás hij. Tegenwoordig is hij een hoge pief bij de Doema, het Russische parlement.
Van der Linden zou al gereageerd hebben op de beschuldiging. "Ik, een loopjongen van de Russen? Ja, wat is dat voor een onzin zeg. Daar kunnen ze ook niet één bewijs voor aandragen. Ik ben geen loopjongen. Ik was voorzitter van de assemblee," aldus de CDA'er.
Weten we dat/of hij de wet met voeten heeft getreden? Nee. Dat is ook niet het meest interessante. Wat mij hier het meest aan fascineert is dat het voor de zoveelste keer bewijst dat de bovenonsgestelden van het kartel zijn waar ze óns van beschuldigen. Het geldt werkelijk voor élk onderwerp.
En ja, zoals Pepijn van Houwelingen aangeeft is dit misschien wel reden om maar eens goed naar de financi¨en te kijken van het CDA. Want die partij wil graag dat FVD onder de loep genomen wordt. Nou, er is meer reden om het één en ander te denken van het CDA dan van Forum.
Zo is het. Wie zoekt het even uit?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten