dijon rellen

Toenemende zorgen politiek over Zuidwest Den Haag: BVNL stelt Kamervragen

Politiekjan 06 2023, 9:20
Kamerleden Wybren van Haga en Olaf Ephraim van de BVNL hebben minister Yesilgöz van de VVD opgeroepen om meer in te zetten op het aanpakken van het toenemende wapenbezit onder (migranten) jongeren. Dit komt na een steekpartij waarbij een 15-jarige jongen bijna werd doodgestoken en waarbij een 13-jarige jongen werd opgepakt.
BVNL heeft een 10-puntenplan ingediend tijdens de begrotingsbehandeling Justitie en Veiligheid om het toenemende wapenbezit onder jongeren tegen te gaan. Het plan is aangenomen door een meerderheid van de Tweede Kamer en daarom willen Van Haga en Ephraim dat de minister snel aan de slag gaat. Het plan bevat onder andere voorstellen voor het invoeren van Schoolcops, een brigade van politieagenten die onaangekondigd scholen controleren op wapen- en drugsbezit, en kaalpluk-acties bij wapendragende jongeren. Ook willen ze dat ouders van minderjarige jongeren die niet meewerken aan het verbeteren van het gedrag van hun kind, beboet worden, zoals in Rotterdam al gebeurt.
Van Haga en Ephraim wijzen op de toenemende cijfers van geweld onder jongeren in steden als Den Haag, waarbij in het bijzonder de misdaad- en overlastcijfers in armlastig Zuidwest zorgelijk zijn. Volgens politiecijfers is het aantal twaalf- tot en met zeventienjarigen dat betrokken is bij ernstig of fataal geweld met een steekwapen de afgelopen jaren flink toegenomen.
Geert Wilders is woedend over ontstane situatie en tweet: "Een keiharde islamitische strijd tussen Marokkanen en Syriërs op Nederlands grondgebied. We zijn vreemden in onze eigen wijk en stad. En het tuig komt er mee weg omdat de elite te laf is snoeihard op te treden en het leger in te zetten om ons land te heroveren op het geteisem." Hart voor Den Haag wil dat er een extra raadsvergadering komt, omdat deze wijk niet mag veranderen in een no go area.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Wat je hier ziet gebeuren is het gevolg van jarenlang pappen en nathouden beleid op gebied van (jeugd)criminaliteit en de ongebreidelde immigratiegolf. Het is tijd om nu door te pakken. Zet dit tuig vast en als ze over een dubbelpaspoort beschikken zet ze dan na het uitzitten van hun straf het land uit. Ons geduld is op met dit gajes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten