shutterstock 1367273777

Treurige petitie tegen btw-verhoging op boeken en kranten bereikt slechts 250.000 handtekeningen

Politiekjun 05, 14:00
De linkse grachtengordel-elite kruipt massaal in de hoogste boom om moord en brand te spreken over de voorgenomen btw-verhoging op boeken. Er is een petitie opgezet die 250.000 keer is ondertekend, waar figuren als Saskia Noort, Kluun, Adriaan van Dis en Susan Smit uiteraard hun krabbeltje hebben gezet.
Hoewel verschillende media de petitie als succesvol bestempelen, staat dit in schril contrast met bijvoorbeeld de petitie tegen afschaffing van Zwarte Piet (348.120 handtekeningen) of de petitie voor het afschaffen van het coronatoegangsbewijs (874.563 handtekeningen).
De petitie is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), de Groep Algemene Uitgevers (GAU) en de Koninklijke Boekverkopersbond (KBb).
De actie werd op touw gezet omdat het kabinet heeft aangekondigd de btw op onder andere boeken te verhogen van 9 naar 21 procent. Een noodzakelijke maatregel om mede de puinhopen van jarenlang Mark Rutte in het Torentje, in combinatie met de extreme klimaatgekte die D66 voor verwoestende economische gevolgen heeft gezorgd, op te ruimen.
Dat er nu flink wat traantjes vloeien bij de rijk-linkse schrijvertjes omdat hun boekjes wat duurder worden, is natuurlijk hilarisch. Dit soort figuren zijn de belichaming van 'rupsje nooit genoeg'. Ze willen én de hele wereld opvangen, én het klimaat redden, én hun karige marginale schrijfwerkjes betaalbaar houden.
De initiatiefnemers gaan op 11 juni de petitie aanbieden aan de Tweede Kamer, waar onder anderen de Dichter des Vaderlands Babs Gons, Carry Slee en Tommy Wieringa aanwezig zullen zijn. Nou, dat zal vast indruk maken!
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Eerder deze week verscheen er ook een paginagrote advertentie in de kranten met de tekst: "Geen hogere btw, je belast er heel Nederland mee.” Verschillende organisaties uit de cultuursector proberen zo aandacht te vragen voor de btw-verhoging, maar deze groep mensen gaat volledig voorbij aan het feit dat de verhoging noodzakelijk is om ons land weer een beetje op de rit te krijgen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten