uslu

Voormalig D66-staatssecretaris Gunay Uslu uit zorgen over culturele btw-verhoging: "Doe dit niet!"

Mediamei 26, 15:00
Nu duidelijk is geworden dat het nieuwe kabinet, bestaande uit PVV, VVD, NSC en BBB, de btw op boeken, kranten en dergelijke wil verhogen van 9% naar 21%, heeft links Nederland dit met beide handen aangegrepen om eens flink op in te hakken.
Verder lijkt het namelijk zoeken naar een speld in een hooiberg om het nieuwe kabinet onderuit te halen, waardoor nu alles en iedereen – met name de linkse kranten – massaal hierop springen. Hoe durven ze onze boeken en kranten duurder te maken!
Ook voormalig D66-staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu mengt zich in de discussie en laat in de uitzending van WNL op Zondag weten grote zorgen te hebben over de verhoging van de btw op de culturele sector. “Dat betekent dat cultuur moeilijk bereikbaar en te duur wordt. Cultuur is onze basis, ons fundament. Dat moet bereikbaar zijn.” Uslu roept het nieuwe kabinet op om “dit toch niet te doen.”
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!
Waar Uslu echter aan voorbijgaat, is dat het hebben van een woning en het veilig over straat kunnen lopen zonder aangevallen of geïntimideerd te worden door asielzoekers, net iets hoger op de agenda staat dan het betaalbaar houden van de kranten in Nederland.
Daarbij is de verhoging ook weer niet zo drastisch dat niemand meer een boek of krant kan veroorloven. Het kan voor veel krantenlezers wellicht een laatste zetje zijn om hun abonnement op te zeggen. Het is dus logisch dat er vanuit het NRC en andere linkse kranten zóveel verzet komt tegen de plannen van het nieuwe kabinet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten