20220125 mark rutte vvd minister president 4

Vreselijk! Dick Schoof ziet Mark Rutte als grootste inspiratie: "Dit wordt gewoon Rutte 2.0!"

Politiekmei 29, 20:00
Informateur Richard van Zwol introduceerde gisteren Dick Schoof als de beoogde nieuwe premier van Nederland. Tijdens de persconferentie werd Schoof gevraagd naar welke voorgaande premier hem inspireert. Opmerkelijk genoeg noemde hij niet Wim Kok, Dries van Agt of Joop den Uyl, maar Rutte">Mark Rutte. Ja hoor, de nieuwe premier haalt zijn inspiratie uit zijn voorganger!
Dick Schoof werd door Wilders en zijn coalitiepartners naar voren geschoven als de nieuwe premier van Nederland. Forum voor Democratie heeft echter zo zijn bedenkingen bij deze voorgestelde benoeming en meldt op hun website: "Veel mensen zullen de naam Schoof nog niet eerder hebben gehoord. Zijn politieke profiel is namelijk beperkt. Maar achter de schermen is Schoof de spin in het web van wat zich het best laat omschrijven als de Nederlandse 'deep state'."
Schoof, die enkele jaren geleden na 30 jaar zijn lidmaatschap van de PvdA heeft opgezegd, heeft lange tijd op hoog niveau binnen het ambtenarenapparaat van Mark Rutte gewerkt. Hij was als architect van de nationale politie later de baas van de NCTV en directeur-generaal van de AIVD. "Als vertrouweling van het kartel en als belangrijke speler in de best ingelichte kringen van de overheid heeft Schoof zich altijd voorstander getoond van de EU, de NAVO en het radicale klimaatbeleid. Als AIVD- en NCTV-baas heeft hij zich nooit iets aangetrokken van burgerrechten," schrijft FvD.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
De partij benadrukt dat PVV-stemmers bedrogen uitkomen met deze benoeming. "Schoof belichaamt het oude kartelsysteem dat ons land al decennia in zijn greep heeft. Het spijt ons dit slechte nieuws te moeten brengen, maar dit wordt gewoon een Rutte 2.0." Ondanks deze sombere constatering is er ook een lichtpuntje aan de horizon. Op 6 juni kunnen we namelijk alweer naar de stembus om de Nederlandse vertegenwoordiging in het Europees Parlement te kiezen, waarbij Ralf Dekker namens FVD de kar trekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten