shutterstock 1127468657

Aangifte van verkrachting tegen The Voice-bandleider Jeroen Rietbergen geseponeerd

Mediamei 29, 21:00
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten om de aangifte van verkrachting tegen Jeroen Rietbergen te seponeren. Dit betekent dat Rietbergen niet voor de rechter zal verschijnen. Het OM concludeerde na uitgebreid onderzoek dat er onvoldoende bewijs is om tot vervolging over te gaan.
Rietbergen werd beschuldigd van het misbruiken van een kandidaat achter de schermen van het RTL-programma The Voice. Echter, na aanvullend onderzoek, waaronder het horen van nieuwe getuigen en het verkrijgen van een inhoudelijke verklaring van de verdachte, concludeerde het OM dat er onvoldoende bewijs was om een strafrechtelijke vervolging te rechtvaardigen. Lekker dan: ben je eerst volledig aan de schandpaal genageld door sensatiezoekers als Tim Hofman, blijkt het uiteindelijk allemaal wel mee te vallen?
Uit het dossier blijkt namelijk dat er weliswaar seksuele handelingen hebben plaatsgevonden, maar dat deze niet onder dwang hebben plaatsgevonden. Het OM benadrukt dat het niet vaak voorkomt dat een zaak op zo'n laat stadium wordt geseponeerd, maar dat dit besluit is genomen na zorgvuldige bestudering van nieuwe verklaringen van getuigen, die recent zijn verhoord op verzoek van de advocaten.
Volgens bronnen dicht bij het onderzoek bleek uit deze nieuwe verklaringen dat de aangeefster op essentiële punten niet de waarheid sprak. Bovendien paste haar gedrag na het vermeende misbruik niet bij haar eerdere beweringen. Zo verklaarde ze in een interview later dat ze graag een beschuitje wilde eten met Jeroen Rietbergen en stuurde ze een bericht naar hem waarin ze hem op een flirtende manier benaderde.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Hoewel Rietbergen in de uitzending van BOOS heeft toegegeven dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan relaties van seksuele aard, ontkende hij dat daarbij sprake was van dwang. Dit werd echter wel beweerd door een deelneemster aan The Voice, die later aangifte deed nadat ze in de talkshow Beau was aangezet om dit te doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten