tom van grieken 2016 d

Rechtse wind waait door België: Vlaams Belang stevent af op enorme verkiezingswinst!

Buitenlandmei 29, 22:00
Met de recente overwinning van de PVV in Nederland, zijn alle ogen gericht op België, waar de Vlaamse partij Vlaams Belang volgens de laatste peilingen afstevent op een significante verkiezingswinst. De aankomende verkiezingen op 9 juni beloven een beslissend moment te worden voor onze zuiderburen.
Volgens de meest recente peilingen van 'Humo' en 'De Morgen' geeft maar liefst 38,6 procent van de 2000 ondervraagde Vlamingen aan dat de kans groter is dan 50 procent dat zij de komende jaren op “extreem rechtse partijen” zullen stemmen. Jawel, ook onze zuiderburen hebben er een handje van om rechtse partijen direct weer aan te merken als “extreem”. In eerdere peilingen van HLN en VTM Nieuws behaalde de partij 26,8 procent, terwijl ze bij de verkiezingen van 2019 nog 18,7 procent van de stemmen kregen.
Daarnaast blijkt uit de peilingen dat 28 procent van de ondervraagden van plan is om daadwerkelijk op Vlaams Belang te stemmen op 9 juni, een significant aantal dat de partij van voorzitter Tom Van Grieken in een sterke positie plaatst.
De stijgende populariteit van Vlaams Belang kan deels worden verklaard door een diepgaand gevoel van ontevredenheid dat net als in Nederland ook in België voelbaar is. Uit de peilingen blijkt dat 85,5 procent van de Vlaams Belang-stemmers zich in de steek gelaten voelt door de politiek, een gevoel dat wordt gedeeld door 58,7 procent van de overige kiezers.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Het mogelijke succes van Vlaams Belang ligt in lijn met een bredere Europese trend waarin rechtse partijen steeds meer terrein winnen. De overwinning van de PVV in Nederland is een recent voorbeeld, en met de Europese verkiezingen in aantocht zijn veel linkse partijen in Europa bezorgd over de opkomst van rechtse partijen.
De komende verkiezingen op 9 juni zullen een belangrijke indicatie geven van de politieke koers die Vlaanderen en mogelijk heel België zullen varen. Een sterke winst voor Vlaams Belang zou niet alleen het Vlaamse politieke landschap hertekenen, maar ook bredere implicaties hebben voor de Europese politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten