1

LOL! Voormalig advocaat en BNNVARA-presentator Khalid Kasem wordt opnieuw beschuldigd van oplichting

Mediamei 30, 8:00
Voormalig advocaat en BNNVARA-presentator Khalid Kasem heeft opnieuw een aanklacht aan zijn broek hangen. Begin april is er – zo blijkt nu – een aangifte wegens oplichting tegen hem gedaan. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bevestigd dat er aangifte is gedaan door een advocaat, maar verdere details hierover worden niet vrijgegeven.
De aanleiding voor de nieuwe aangifte lijkt te liggen in eerdere beschuldigingen van omkoping. In januari bracht het AD naar buiten dat Kasem in zijn tijd als advocaat een ambtenaar van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zou hebben omgekocht om een cliënt eerder vrij te krijgen. Dit nieuws veroorzaakte een storm van reacties en leidde tot een onderzoek door de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten.
Eind maart meldde deze deken echter geen aanwijzingen te hebben gevonden voor omkoping of pogingen daartoe door Kasem. Toch heeft de advocaat die de nieuwe aangifte heeft gedaan, hier geen genoegen mee genomen en besloot hij verdere stappen te ondernemen. Het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd dat er eerst een grondig onderzoek door de Rijksrecherche zal plaatsvinden alvorens de aangifte nader bekeken kan worden. Op dit moment blijft de duur van dit onderzoek onzeker.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Kasem zelf heeft via het AD laten weten niet inhoudelijk te willen reageren op de aangifte. Hij beschouwt de beschuldigingen als "de zoveelste losse flodder in een opgeklopte zaak" en geeft aan verder geen commentaar te willen geven.
De nieuwe aangifte komt op een gevoelig moment voor Kasem, die eind januari al zijn werkzaamheden als presentator bij BNNVARA had neergelegd. Dit besluit volgde kort na de eerste beschuldigingen van omkoping. Sophie Hilbrand, die samen met Kasem een talkshow presenteerde, moest het stokje overdragen aan Jeroen Pauw, die sindsdien de presentatie overnam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten