mosque 4812260 1920

Moslim- en Burgerrechtenorganisaties bezorgd over Dick Schoof als premier: "Dit is ook ons land!"

Politiekmei 30, 9:00
De voorgestelde aanstelling van Dick Schoof als nieuwe premier heeft flink wat ophef veroorzaakt. Als een duveltje uit een doosje kwam de voormalige chef van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) naar voren als de beoogde nieuwe leider van Nederland.
Tijdens zijn ambtstermijn bij de NCTV gebruikte Schoof nepaccounts om burgers op sociale media te monitoren, wat bij velen de alarmbellen doet afgaan. Nu voegen verschillende organisaties zich bij de kritiek op Schoof, waaronder het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) en de burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom.
CMO-voorzitter Muhsin Köktaş uit zijn zorgen over de mogelijke gevolgen van Schoofs benoeming voor de moslimgemeenschap in Nederland. Hij vreest dat onder Schoofs leiderschap de moslimgemeenschap mogelijk nog meer onder een vergrootglas komt te liggen, vooral gezien het hoofdlijnenakkoord waarin moslims volgens Köktaş voornamelijk als onderdeel van migratie worden gezien.
Köktaş herinnert eraan dat tijdens Schoofs vorige functie als NCTV moslims last hadden van verhoogde dreigingsniveaus en geheime onderzoeken naar moskeeën. Hij benadrukt het belang van handhaving van de grondwet en de rechtsstaat en hoopt dat het gesprek kan blijven plaatsvinden. "Of zij ons nu wel of niet accepteren, net zoals we ook met de vorige regering deden. Dit is ook ons land, we hebben geen alternatief."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Bits of Freedom-directeur Evelyn Austin deelt de zorgen over de mogelijke benoeming van Schoof en wijst op zijn verleden waarin repressie vaak de boventoon voerde boven rechtsbescherming, met discriminatie als een terugkerend thema. Austin bekritiseert Schoofs opvatting dat de overheid boven de wet staat en wijst op zijn eerdere functies bij de NCTV en de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Ze voegt eraan toe dat Schoof een sterke nadruk legt op veiligheid ten koste van justitie en rechtsbescherming.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten