Kijk! Ralf Dekker (FVD) speciale gast bij ROBERT JENSEN: 'Ik ga naar Brussel om de CORRUPTIE TE ONTMASKEREN'

Politiekjun 05, 15:00
Dit is nog eens leuk! De Europese Parlementsverkiezingen zijn normaal gesproken natuurlijk best saai, maar dit keer is het anders. Dan komt mede doordat Robert Jensen zich ermee bemoeit. De opiniemaker/podcaster/showman heeft namelijk een mooie aflevering opgenomen met FVD-lijsttrekker Ralf Dekker. Zijn uiteindelijke conclusie? "Stem Ralf!"
Het was een mooi en vooral ook des Jensens gesprek tussen de twee heren. En ja, het zegt wel wat dat Jensen Dekker naar zijn show heeft gehaald, want die zet hij bepaald niet open voor een ieder. Sterker nog, volgens mij wil Jensen eigenlijk gewoon niemand in zijn uitzending hebben. Hij tolereert één of twee mensen - waarvan er eentje blijkbaar Dekker is.
Dekker legde uit aan Jensen dat hij vroeger echt wel de hoofdlijn volgde van de meeste onderwerpen. Maar vanaf ongeveer 2000 werd hij kritischer. Dat begon bij hem toen vanwege Climate Change, met Al Gore die waarschuwde dat de wereld toen voor 2020 zou vergaan (spoiler alert: de wereld bestaat nog steeds). Dat is waarom Dekker kritischer werd en uiteindelijk nu dus lijsttrekker is van FVD bij de Europese Parlementsverkiezingen 2024 die morgen plaatsvinden in ons land.

EU-megalomanie

"Het is van belang om echt goed in de gaten te houden wat er in Brussel gebeurt," legde Dekker uit bij Jensen. Want er worden daar beslissingen genomen die zomaar aan óns opgelegd worden. Beslissingen die werkelijk impact hebben. Het recente idiote besluit bijvoorbeeld om autoproducenten te verplichten een nieuwe feature op nieuwe auto's te zetten: een luide piep als je welgeteld één hele kilometer per uur te hard rijdt. Ken je die piep van dat als je je riem vergeet? Die piep. Maar dan omdat je 101 gaat in plaats van 100.
"Nu zie je dat het om veel grotere dingen gaat" in Brussel dan dat," aldus Dekker tegen Jensen. De oorlog in Oekraïne bijvoorbeeld. Of de energietransitie met een knettergekke GreenDeal die Nederland kapot zal maken. "Eén van mijn doelen is ook om nou eens gewoon op zijn Jip en Jannekes uit te leggen - élke week - wat gebeurt daar in Brussel? Wat speelt zich daar nu echt af? Wie zijn die spelers dan?"
Want in Nederland "worden we doodgegooid met alle details over Den Haag, maar niemand weet iets van Brussel," ging Dekker terecht verder. "Terwijl Brussel [feitelijk] veel belangrijker is!"
Tenslotte vroeg Jensen aan Dekker of het klopt dat FVD de enige partij is die het woord "NEXIT" in de mond neemt. "Dat klopt," antwoordde Dekker. "De PVV had dat in het verleden ook, maar Wilders heeft dat ingeleverd tijdens de beraadslagingen [voor een nieuwe coalitie."
"Natuurlijk," ging hij verder, "realiseer ik me dat hier nu geen meerderheid voor is, dus dat we dit niet op ultrakorte termijn kunnen realiseren. Maar als je niet alleen al uitspreekt dat dit je punt aan de horizon is, waar we wil naartoe willen," tja, dan komt het er nooit van. Niet op de "ultrakorte" termijn, niet op de korte termijn, niet op de middellange termijn en zelfs niet op de lange termijn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Uiteindelijk liet Jensen weten dat Dekker op zijn stem kan rekenen, al is het maar omdat hij, Jensen, heel graag naar Straatsburg wil komen om dat op heerlijke wijze te lunchen met Ralf. In het Europees Parlement (want het restaurant daar is ge-wel-dig).
Op een serieuzere toon: Dekker krijgt MIJN stem, niet omdat ik denk dat we binnenkort wel even uit de EU kunnen, maar omdat het HOOGNODIG is dat er iemand in Brussel zit die ons ELKE WEEK met een camera in de hand laat ZIEN wat er daar gebeurt. Als een soort van EMBEDDED JOURNALIST. En dat is PRECIES wat Dekker zegt te zullen doen. Dát is zijn missie.
Niemand anders kan of zal dat doen. Daarom dus: FVD, Lijst 4. R.J. Dekker.
image001 5
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten