rutte

Uitgelekt! 'Koopkrachtpakket' alleen voor VOLGEND JAAR: dit jaar worden we aan ons lot overgelaten

Politiekaug 31 2022, 12:38
Het koopkrachtpakket is alweer uitgelekt. De inhoud ervan dan. Volgens aan de overheid bevriende media is dat goed nieuws. Oh ja, ze trekken echt de knip, dat kabinet. Alleen is er één klein probleem: alle 'steun' staat gepland voor volgend jaar. Oh, en er is nog een punt. Want hoewel lagere inkomens wat stuivers krijgen gaat de rest alsnog kapot. Met name het MKB moet het ontgelden met een enorme (relatieve) verhoging van de winstbelasting. Die gaat van 15 procent naar 19 procent. De middenklasse krijgt ondertussen eigenlijk gewoon niks.
Oh, wat zijn ze trots bij De Telegraaf! De details van de koopkrachtdeal van de coalitiepartijen zijn namelijk bekend. En wat blijkt? Nou, een paar bevolkingsgroepen krijgen inderdaad wat stuivers toegeworpen. 15 miljard euro moet het gaan "kosten," en er komt onder meer een verlaging van de inkomstenbelasting, een verhoging van het minimumloon, en de AOW wordt "sneller verhoogd" dan gepland. 
Alles gaat per 1 januari in. De mensen die het betreft hebben daar nu dus niets aan.
Maar wacht, dat is niet alles. De "belastingverlaging" geldt namelijk alleen voor de eerste schijf; die voor de laagste inkomens. Mensen die meer verdienen hebben er dus weinig aan. Ja, ze houden een paar euro's meer over dan anders, maar de echte winst zit voor die mensen in verlagingen van de andere schijven.
Deze mensen worden niet alleen niet geholpen, ze worden zelfs gepakt. Want hoewel de huurtoeslag en zorgtoeslag verhoogd worden - alweer maatregelen die alleen de lagere inkomensgroepen helpen - worden dat soort maatregelen 'bekostigd' door het MKB en de midden- en hogere klasse uit te knijpen.
De BTW-verlaging van energie die voor dit jaar geldt verdwijnt. Daar hebben namelijk te veel mensen iets aan. In plaats daarvan wordt "de energiebelasting" verlaagd. Dat zou dan in het voordeel zijn van de onderklasse, terwijl de midden- en bovenste klasse er niets aan hebben.
En het gaat door. Ja oke, er komt een verlaging van de eerste belastingschijf. Maar vervolgens gaan de AOW en bijstand stijgen, en het minimumloon ook.
Dat zijn allemaal extra kosten voor het MKB waarvan de eigenaren veelvuldig in de middenklasse of in de bovenste middenklasse zitten. Maar dat zijn niet de enige kostenstijgingen voor het MKB. Ze moeten namelijk ook keihard meer belasting gaan betalen - de winstbelasting voor ze gaat van 15 procent naar 19 procent.
Oh, en zogenaamde "vermogenden" - mensen met spaargeld of beleggingen - worden ook uitgeknepen. In box 3 gaat de belasting omhoog van 31 procent naar 34 procent.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dit is geen koopkrachtdeal, maar een regelrechte aanval van het kabinet op het MKB en op de middenklasse/bovenste middenklasse.
Dat is al erg genoeg, maar het wordt nog erger als je bedenkt dat ze dit bij De Telegraaf niet begrijpen - dat ze gewoon zo dom zijn - of dat ze het wel zien, maar het negeren. In het eerste geval zijn ze ronduit achterlijk, in het tweede geval zijn ze kwaadaardig.
Als de VVD-achterban dit accepteert zijn ze daar echt geen knip voor de neus meer waard. Wat een walgelijk pakket - een echt D66-pakket. En wat een grof schandaal dat óók het CDA hiermee akkoord is gegaan. Misselijkmakend, walgelijk.
Weet je wat ze moeten doen? Al die politici die zo'n mooi inkomen hebben hun loon 100% afpakken. Hun woning confisqueren. Hun auto's innemen. Dan gaan we daarna nog eens kijken of er nog geld nodig is als dat allemaal gedaan is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten