Ursula von der Leyen zet in op klimaatpropaganda en uitbreiding van de EU: "Pure bangmakerij!"

Carlo van Remortel

Carlo van Remortel

Ursula von der Leyen zet in op klimaatpropaganda en uitbreiding van de EU: "Pure bangmakerij!"

De jaarlijkse 'troonrede' van Ursula von der Leyen heeft voor opgetrokken wenkbrauwen gezorgd. Er wordt overduidelijk een extra inspanning geleverd om de klimaatpropaganda te versterken door het gebruik van termen als "Boiling Planet." Bovendien werd duidelijk dat de Europese Unie zich voorbereidt om nieuwe lidstaten te verwelkomen.

Volgend jaar zal de Europese Commissie plannen presenteren om de EU klaar te maken voor mogelijke toetreding van landen zoals Oekraïne en landen van de Westelijke Balkan. Met name Oekraïne wordt geprezen vanwege de "grote stappen" die het zet om aan de voorwaarden voor het lidmaatschap te voldoen. Dit betekent echter ook dat er aanpassingen binnen de EU zelf moeten worden gedaan, gezien de huidige uitdagingen met 27 lidstaten.

De Europese Commissie zal per beleidsdomein onderzoeken wat er moet gebeuren om de EU voor te bereiden op de eerste aanzienlijke uitbreiding in decennia. Von der Leyen benadrukt dat uitbreiding niet ten koste mag gaan van verdere samenwerking binnen de EU. Ze stelt: "We kunnen en moeten dat allebei doen."

Daarnaast valt op dat de EU een grotere nadruk legt op het aanjagen van klimaatbewustzijn. Er wordt niet meer gesproken over "Global Warming," maar eerder over een "Boiling Planet." Deze term is wellicht suggestiever en lijkt bedoeld om meer angst te zaaien, wat niet onopgemerkt is gebleven bij FVD. Zo noemt de internationale afdeling van de partij het via X: "pure bangmakerij."

De uitspraken van Ursula von der Leyen geven duidelijk weer dat de EU vastbesloten is om haar agenda op het gebied van klimaat en uitbreiding voort te zetten, ondanks de controverse en verschillende standpunten binnen de Europese Unie zelf.

Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer