eric van der burg

Van der Burg's ruggegraatloze terugdraaiing: Toch geld voor Bed,- Bad- en Broodopvang!

Politiekmei 10 2023, 12:00
Het is een regelrechte schande dat staatssecretaris Van der Burg (VVD) uiteindelijk heeft toegegeven aan de druk van de ChristenUnie en D66 en alsnog geld vrijmaakt voor bed,- bad- en broodopvang voor vreemdelingen zonder verblijfsvergunning. De VVD, die ooit bekend stond als een partij met een sterke ruggengraat (de tijd van Frits Bolkestein en Rita Verdonk red.), is nu zo bang geworden voor nieuwe verkiezingen dat ze bereid zijn om in hun eigen tuin te poepen.
Het is ronduit belachelijk dat staatssecretaris Eric van der Burg, die eerder het budget voor deze opvang wilde schrappen, nu zwicht voor de terreur van de coalitiepartners. Het is duidelijk dat hij zijn principes overboord heeft gegooid om politieke stabiliteit te behouden. Maar wat is er gebeurd met het verdedigen van het eigen beleid en het opkomen voor de belangen van de Nederlandse burgers?
De bed,- bad- en broodopvang is een aantrekkingskracht voor illegalen die geen recht hebben op verblijf in ons land. In plaats van deze mensen duidelijk te maken dat ze hier niet thuishoren en dat ze moeten vertrekken, biedt de overheid hen nu nog meer faciliteiten. Het is een beloning voor illegaal gedrag en een klap in het gezicht van de hardwerkende Nederlanders die dagelijks de gevolgen van falend immigratiebeleid ondervinden.
De VVD is ooit opgericht als een partij die stond voor veiligheid, rechtvaardigheid en een streng immigratiebeleid. Maar nu lijken ze bereid om al deze principes op te offeren om hun zetels te behouden. Ze zijn vergeten dat ze in dienst staan van het Nederlandse volk en niet van hun eigen politieke carrière.
Het is schrijnend om te zien hoe onze regering steeds verder afwijkt van de belangen van de Nederlandse bevolking. In plaats van prioriteit te geven aan de veiligheid en het welzijn van onze eigen burgers, lijken ze meer bezig te zijn met het tevredenstellen van een kleine groep activistische partijen.
Het is duidelijk dat de stem van de Nederlandse burger steeds minder gehoord wordt in Den Haag. De regering lijkt meer geïnteresseerd te zijn in politieke spelletjes en het behouden van de macht, in plaats van het daadwerkelijk vertegenwoordigen van de belangen van het volk.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het wordt hoog tijd dat de VVD en andere regeringspartijen (het CDA, was ook ooit een rechtse middenpartij red.) zich herinneren waar ze ooit voor stonden. Ze moeten de moed hebben om hun eigen principes te verdedigen en de belangen van het Nederlandse volk voorop te stellen. Het is tijd voor een sterke, principiële en daadkrachtige leiderschap, in plaats van het zwichten voor politieke druk en het verkwanselen van onze normen en waarden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten