screen shot 2022 04 22 at 14

Van politieke arena naar reiswereld: Uslu (D66) kiest voor Corendon

Politieknov 30 2023, 12:00
Staatssecretaris Gunay Uslu heeft besloten de politieke arena te verlaten. Dat klinkt voor veel rechtse Nederlanders als muziek in de oren. Maar laten we eerlijk zijn, niet vanwege de perceptieve incompetentie of nalatigheid, maar vanwege het feit dat ze in december de teugels bij reisorganisatie Corendon op zich gaat nemen.
Het familiebedrijf waar ze begin 2021 afstand van nam om — in al haar wijsheid — de politieke arena op te gaan met de wind van Kaag & Co in de rug. Maar laat u niet misleiden, dit is geen kwestie van terugschrokken voor de politieke arena, neen, dit is een terugkeer naar waar ze zegt zich het meest thuis te voelen.
"Ik ga weer terug naar het familiebedrijf en dat voelt toch een beetje als thuiskomen. Met Corendon willen we mensen onvergetelijke ervaringen bieden, de wereld laten ontdekken", aldus Uslu tegen de Telegraaf. Blijkbaar is het runnen van een bedrijf in de private sector toch iets aantrekkelijker dan het voeren van beleid in naam van D66.
Bij deze willen wij vanuit DDS onze welgemeende gelukswensen uiten aan mevrouw Uslu. Haar naam zal voor altijd verbonden blijven aan die ene moedige daad die ze als staatssecretaris voor D66 heeft gesteld: het niet intrekken van de zendvergunning van Ongehoord Nederland. En dat ondanks de smekende verzoeken van de NPO, die altijd zo begaan zijn met de 'onafhankelijke' journalistiek.
Uslu erkende dat de bedenkelijke opstelling van ON de samenwerking bemoeilijkte, maar dit vormde volgens haar onvoldoende juridische basis om zo'n ingrijpend besluit te nemen. Ondanks de continue kritiek en wantrouwen van NPO, stond ze alle partijen toe hun deel van het verhaal te doen. Dat zijn we bij D66 politici niet gewend.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Dus, hoed af (nou ja, figuurlijk dan, want wij bij DDS dragen natuurlijk geen hoeden) voor Gunay Uslu, en veel succes met Corendon. Doe wat je het beste doet: de wereld laten ontdekken. En laat de politieke slangenkuil voor degenen die daar thuishoren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten