HansWiegelWNL

[Video] Hans Wiegel: 'Er is weinig reden om opgewekt te zijn over het kabinet... óf over de VVD'

Politieknov 08 2022, 21:30
Goed nieuws! Volgens Hans Wiegel - erelid van de VVD - kon het einde van de nachtmerriecoalitie Rutte IV weleens in zicht zijn. Want, zeg hij, er zijn te veel crises, steeds opnieuw. En dan komen er volgend jaar ook nog verkiezingen aan waarbij één, twee of meer (!) coalitiepartijen weleens fors kunnen inleveren.
Bij zijn radioprogramma vroeg Sven Kockelann speciale gast Hans Wiegel wat hij denkt over de toekomst van het kabinet... en over de mogelijkheden van het kabinet om de rit uit te zitten "zelfs als ze er wel uitkomen vandaag." We weten nu natuurlijk dat dit inderdaad gebeurd is; de VVD-fractie gaat toch akkoord met de spreidingswet omdat papa Rutte ze even streng heeft toegesproken.
"Nou, die is gewoon kleiner geworden," reageerde Wiegel. "Dat weet iedereen. Dat ziet iedereen ook. Als je dan die verhalen aanhoort, niet alleen bij de VVD maar ook bij één van die andere drie, vier groeperingen die eraan meedoen, ja, dan word het goed doorgaan... want er moet heel veel gebeuren in dit land, dan wordt dat steeds moeilijker."
Kockelmann wilde daarop weten of de asielcrisis voor hém reden is om het voorgezien te houden. Daar wilde Wiegel niet direct op antwoorden omdat dat "mijn taak niet is."
Maar... het orakel uit Diever wilde wel kwijt dat het in ieder geval niet beter wordt. "Zoals het nu gaat, en je vergelijkt dat met drie jaar geleden, of vier jaar geleden, dan is het slechter geworden."
En ja, telkens als asiel opduikt als beslissing waarover beslissingen noemen moeten worden liggen de coalitiepartijen met elkaar in de clinch.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
"En we krijgen straks ook nog verkiezingen," zei Wiegel vervolgens. "Dan weet je ook niet wat er dan gebeurt. Het kan best zo zijn dat één of meer van de regeringspartijen hard achteruit gaan. Dat maakt het probleem alleen maar groter."
"Ik probeer altijd opgewekt te zijn. Maar er is, dacht ik, weinig reden om op dit moment opgewekt te zijn," ging hij verder. En toen Kockelmann vroeg of hij daarmee doelde op het kabinet of op de VVD zei hij: "Allebei."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten