shutterstock 2187507795

LOL! 'Absoluut geen stemfraude!' Amerikanen doen massaal melding van 'niet-werkende stemmachines'

Buitenlandnov 08 2022, 21:22
In Amerika zijn Republikeinse politici, activisten, opiniemakers en kiezers pislink. Het blijkt namelijk - heel verrassend - dat in veel staten en regio's waar de race 'enorm spannend' zal zijn, de stemmachines opeens niet meer werken. Daardoor moeten kiezers ellenlang wachten (tot de machines wél weer werken), op papier stemmen (met het risico dat a) de stem verdwijnt en b) dat de stem pas over een paar weken geteld wordt), of naar een andere locatie gaan in de hoop dat daar wel gestemd kan worden.
Ik weet het. In Nederland doet het mediakartel net alsof die Republikeinen knettergek zijn. Stemfraude, hoe kom je erbij! Zoiets kan niet. Nooit!
Nou, misschien dat het niet gebeurt. Maar wat we wél weten is dat Republikeinse kiezers nu alweer woedend zijn omdat - geheel toevallig natuurlijk - stemmachines op de belangrijkste plekken in het land opeens niet goed functioneren. 
In de gemeente Mercer in New Jersey zijn de machines van Dominion helemaal van de leg. "Er kan gestemd worden met een papieren stembiljet," zegt de organisatie. Daarnaast zou men samen met Dominion werken om de machines toch weer iets van te laten werken. Maar dat gaat niet helemaal je van het.
Ook in Maricopa, in Arizona (waar het heel spannend wordt hoewel Republikeinse heldin Kari Lake daar gezien wordt als de absolute favoriet om het gouverneurschap te winnen) gaat het allemaal heel lastig. Meer dan 10 procent van de stemlocaties heeft "serieuze stemproblemen vandaag."
Zo zeggen lokale autoriteiten bij één locatie dat ze twee stemmachines hebben. Eén ervan werkt niet en de andere accepteert 25% van de stemmen niet. Die overige 25% worden door de waarnemers meegenomen en elders bewaard en 'geteld'. Het zal niemand verbazen dat de kiezers daar helemaal geen zin in hebben; er kan immers van alles gebeuren met die stemmen in de tussentijd.
Advocaten van de Republikeinse Partij werken hard om die problemen op te lossen en de gemeente ter verantwoording te roepen. "Ga alsjeblieft niet naar huis," zeggen Republikeinen tegen kiezers. "Ga naar een nieuwe locatie of wacht af."
En ja. Maricopa is merendeels Republikeins:
Interessant genoeg zijn het aantal stemlocaties flink afgenomen in Maricopa. Volgens opiniemakers met kennis van zaken is dat expres gedaan "om dit soort problemen te veroorzaken." 
Het is ook heel 'apart' dat dit allemaal gebeurt, aldus opiniemaker en radio-presentator Steve Deace, dat dit gebeurt in Arizona waar de Democraat - die Minister van Staat is - "gouverneur probeert te worden maar achterloopt in de peilingen. Tussen dit en de gebeurtenis dat vleermuizen die 900 kilometer verderop leven een virus uitpoepen in Wuhan, hebben we echt enorme pech tegenwoordig."

Man, what a coincidence Arizona is having election problems with the Democrat secretary of state running for governor and trailing in the polls. Between this, and bats that nest 900 kilometers away planting a virus in Wuhan, we've had some poopy luck lately.

1.2K
Reply
Vanwege deze idioterie laat de campagne van Lake weten aan kiezers dat ze ondanks alle meldingen gewoon moeten volhouden. "We hebben de beste verkiezingsrecht-advocaten van het land," aldus de campagne. "Blijf in de rij staan en Stem. Wij zorgen ervoor dat het goed komt."
Kari Lake deelt zelf ook een tweet met tips voor kiezers in deze gemeente. "Als je ingecheckt bent in Maricopa County, bij de stemlocatie waar de machines niet werken, vertrek dan vooral niet om dan op een andere locatie te gaan stemmen. Als je dat doet wordt je stem daar vrijwel zeker niet meegeteld. Als je ingecheckt bent kun je 1) wachten tot je ziet dat de stem geteld wordt, 2) vragen om de stemmachine voor gehandicapten te gebruiken (huh? die machines werken wel?!), of 3) je stem in een stembus achterlaten die (veel) later geteld wordt."

If you have already *checked in* at a Maricopa County voting location where the tabulators do not work, you should *not* leave and go to another location without casting a vote. Your provisional ballot at the new location likely will not count. (1/2)

33.7K
Reply
Lake zit hier bovenop. Niet zo gek, want zij heeft meerdere malen duidelijk gezegd dat ze ervan overtuigd is dat Trump de verkiezingen van 2020 feitelijk gewonnen heeft - in Arizona, tenminste. "Het was een debacle," zei Lake daarover. "Die verkiezingen zijn gestolen. Het was corrupt en verrot tot op het bot, en ik zal dat blijven zeggen, tot mijn laatste adem. De verkiezingen van 2020 zijn van ons gestolen."
Er komen ook klachten uit New York. De staat dus, niet de stad (die blauwer dan blauw, oftewel Democratisch, is). Radiomaker Shannon Joy laat weten dat haar echtgenoot daar probeerde te stemmen, in Fairport. Maar voor het eerst in zijn leven kon dat niet. "Elke machine haperde. Er stonden meer dan 40 mensen te wachten. Hij moest weg om te werken... zonder daadwerkelijk te stemmen."

The #Steal is on in New York. My husband showed up at 6am in Fairport, NY to vote. He’s never had an issue EVER in his 20+ years of voting. He was denied his vote today. Every machine malfunctioned. Line was 40+ people deep. He had to leave for work. Without voting. 😐

753
Reply
En dan is er nog Georgia, waar er ook rare dingen gebeuren. Seth Weathers - die daar voorheen leiding gaf aan het Trump-team - meldt dat zijn buurvrouw weggeschopt is als waarnemer bij een stemlocatie. "Ze vertelden haar dat ze dit deden vanwege haar posts op sociale media - met andere woorden, omdat ze een Republikein is."
Het moge duidelijk zijn dat dit soort dingen natuurlijk keihard ingaan tegen de wetten van het land én de staat.
Ook hier geldt dat Georgia van oudsher een echte Republikeinse staat was, maar dat Democraten daar opeens wat overwinningen hebben geboekt de afgelopen tijd. Het zou daar weleens spannend kunnen worden. En dan zien ze dit soort dingen gebeuren.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Raheem Kassam, die heel al lang de rechterhand van Steve Bannon is, reageert gevat. "Het lijkt erop dat de mensen die 'de meest beveiligde verkiezingen ooit' runden hun trucje weer uithalen," schrijft hij op Twitter.
Voor verkiezingsdag liet het Witte Huis opeens al weten dat er weleens dingen zouden kunnen gebeuren waardoor het dagen of misschien zelfs "weken" zou kunnen duren voordat alle stemmen geteld zijn.
Haha, ja he? Zo apart. In elk ander land kan dit heel snel gebeuren. Maar niet in Amerika. Nee. Daar gaat het opeens - geheel onverwacht! - mis met de dure stemmachines van Dominion... en vervolgens moeten Amerikanen wekenlang wachten op de officiële uitslag omdat er na de verkiezingen nog stembiljetten gedumpt kunnen worden. Nee, dat is geen grap. ABC News heeft dat letterlijk zo opgeschreven met daarbij de opmerking dat "door die dumps, de voorsprong van Republikeinen op hun Democratische tegenstanders opeens veel kleiner kan worden of zelfs totaal kan verdwijnen."
Ja. Dat denk ik ook he. Zo gek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten