Screen Shot 2022 11 08 at 103853

Nieuwsuur nepjournalist Eelco Bosch van Rosenthal woest: 'Elon Musk roept Amerikanen op om op Republikeinen te stemmen!'

Binnenlandnov 08 2022, 8:26
De Nieuwsuur nepjournalist Eelco Alexander Bosch ridder van Rosenthal is woedend. Twitter-eigenaar Elon Musk heeft Amerikanen namelijk het vrijblijvende advies gegeven om vandaag op Republikeinen te stemmen. Dat vindt onze adelijke (ja, het is er weer zo eentje) nepjournalist vreselijk. Want je mag alleen een stemadvies uitbrengen als het pro-Democraten is!
Gisteren liet Elon Musk weten dat hij Amerikanen adviseert om om vandaag voor een Huis van Afgevaardigden én een Senaat te stemmen waarin de meerderheid uit Republikeinen bestaat. Niet zozeer omdat hij die partij enorm lief heeft - de man heeft voor dit jaar altijd op Democraten gestemd - maar omdat hij vindt dat Amerika behoefte heeft aan een "verdeelde overheid." Hij stelt dat "verdeelde overheden" altijd het beste resultaat hebben opgeleverd, wat inderdaad ook zo is; geen van beide is dan in staat om de eigen hobby's er doorheen te jassen. 
Nieuwsuur nepjournalist Eelco Bosch ridder van Rosenthal (dat 'ridder' laat hij gek genoeg weg uit zijn twitternaam) vindt dat vre-se-lijk. Want adviseren op Republikeinen te stemmen? Dát kan zomaar niet?! Daarom opent hij vol de aanval op Musk.
Eerst beschuldigt hij Musk van het verspreiden van nepnieuws over Nancy Pelosi's man Paul (Musk had getweet naar een artikel waarin gesteld wordt dat de gang van zaken omtrent zijn 'aanval' nogal verdacht is, omdat Paul zijn aanvaller leek te kennen, beide heren lekker in onderbroek rondliepen, en 'de aanval' pas kwam toen de politie arriveerde bij de woning van Pelosi en de aanvaller hen gezien had. Het is dan ook heel veelzeggend dat Democraten opeens ophielden hierover te praten toen er meer details naar buiten kwamen. Bijna alsof ze het er toch maar niet over willen hebben). 
En vervolgens stipt hij het echte probleem aan, namelijk dat Musk vindt dat mensen er verstandig aan doen om op Republikeinen te stemmen.
Let op, meneer de ridder vindt dus dat er niet gestemd moet worden op de Republikeinse kandidaten. Het excuus dat hij nu gebruikt is dat er in héél Amerika 300 kandidaten zijn die denken dat Trump de verkiezingen van 2020 stiekem won. Dat vindt hij belachelijk. Oké, ja, Trump leidde gemakkelijk in het midden van de nacht, toen werd het stemmentellen opeens stilgelegd, waarna het na enkele uren weer verderging, met dit verschil dat er opeens heel veel pro-Biden stemmen gevonden waren, maar daar vraagtekens bij zetten?! Bah! Hoe durf je!
Let wel, meneer Van Rosenthal vindt het totaal geen probleem dat Hillary Clinton in 2019 nog claimde dat toenmalig president Donald Trump een "onrechtmatige president" was die "de verkiezingen gestolen" had. Dat mag allemaal. Want Trump is een Republikein en Clinton een Democraat. Maar als het omgekeerd is, nou, dan zijn de rapen gaar.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is tekenend voor de wanstaltige huichelachtigheid van dit soort nepjournalisten. Ze pretenderen neutraal en objectief te zijn, maar zijn de grootste propagandisten die er rondlopen.
Van Rosenthal en zijn soortgenoten kunnen hun hypocrisie in hun achterwerk steken.
Overigens moeten we ook dit jaar weer ernstig rekening houden met... bijzonder taferelen in Amerika. Het Witte Huis waarschuwt nu al dat het in sommige regio's "enkele dagen kan duren!" voor "we weten wie er gewonnen heeft." Dat is natuurlijk totaal belachelijk. De stemmen kunnen echt wel in de eerste nacht geteld worden.
Ze zijn ons dus alweer op iets aan het voorbereiden (goh, wat kan dat toch zijn).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten