screenshot 2023 10 27 at 134416

Video! Viktor Orban leest linkse haatjournalisten de les: 'Wij willen vrede!'

Politiekokt 27 2023, 17:00
Hongarije wil dat er vrede komt tussen Oekraïne/het Westen en Rusland. Daar is de strategie van het land op gericht, aldus premier Viktor Orban. Dat is dan ook waarom hij onlangs een ontmoeting had met Vladimir Poetin. Niet om lekker te knuffelen, maar om iets positiefs te verwezenlijken.
Viktor Orban wordt in het Westen steeds weer bekritiseerd door Eurofielen. Met name types als Guy Verhofstadt en Frans Timmermans vinden Orban iets als het vleesgeworden kwaad. Ze willen hem beschadigen, ze willen hem weg hebben, en ze geven vaak zelfs aan dat ze liever een EU hebben zonder Hongarije dan één met dat land zolang Orban daar de politieke baas is.
Orban reageert niet heel vaak op dat soort belachelijke kritiek. En terecht natuurlijk.
Maar nu maakt hij daar toch een soort van uitzondering voor. Nou ja, hij doet dat niet direct... Nee, hij kiest ervoor om gewoon heel rustig uit te leggen waarom hij doet wat hij doet. Wat zijn strategie is. Wat zijn tactiek is. En dus waarom hij, anders dan die eurofiele gekken, wél verstandig én slim is.
Kijk maar:
"Jullie hebben een oorlogsstrategie," aldus Orban tegen een 'journalist' die hem 'kritisch' ondervraagt. "Wij hebben een vredesstrategie." Dát is waarom hij onlangs een ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. En ja, dat is ook waarom hij niet als een doldwaas poedeltje alles doet wat de VS wil door de militaire ramp in Oekraïne te vergróten.
Dit is hoe een échte leider eruit ziet. In Nederland zijn we dat, na 13 jaar Rutte, natuurlijk niet meer gewend, dus ik denk: ik zeg het maar even. Een échte leider verdedigt de belangen van zijn volk, niet de belangen van Amerika, én zet in op vrede. Niet op eeuwige oorlog.
Lees je mee, Mark?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten