Volt-soap gaat door: Gündoğan volgens gerechtshof terecht uit de Volt-fractie gezet

Volt-soap gaat door: Gündoğan volgens gerechtshof terecht uit de Volt-fractie gezet

Ex-Volt kamerlid Nilüfer Gündoğan is terecht uit de fractie van de Volt-eurofielen gezet. Het gerechtshof in Amsterdam heeft als oordeel uitgesproken dat Partijleider Laurens Dassen en Volt-Kamerlid Marieke Koekkoek correct hebben gehandeld door Gündoğan uit de fractie te zetten.

Gündoğan zou in eerste instantie volgens eerdere uitspraak van de rechter terug kunnen keren naar de Volt-fractie. Ook zou ze een schadevergoeding krijgen. Het hof heeft daar met de recente uitspraak een streep door gezet. Dit is mede doordat Gündoğan zelf heeft aangegeven niet terug te willen keren in de Volt-fractie. “Ik pieker er niet over”, aldus Gündoğan tijdens de zitting.

De schadevergoeding die Gündoğan zou krijgen is ook komen te vervallen. De schadevergoeding zou compensatie moeten zijn voor de geleden imagoschade door een gepubliceerd persbericht van haar voormalige partij. In het persbericht schreef volt dat Gündoğan zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Het gerechtshof zegt nu dat het persbericht “iets te prematuur” was maar het bericht leunt op de feiten die toen bekend waren en daarmee is een schadevergoeding niet aan de orde.

Er is veel discussie rondom het feit of Gündoğan op de juiste manier de partij is uitgezet. Volgens verschillende gerechtsgeleerden valt daar namelijk over te twisten. Zo moet er een meerderheid zijn vanuit de fractie voor het ontslaan van een collega Kamerlid. Echter, geldt dat niet direct voor politieke partijen.

Gündoğan zou zich schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag binnen de partij. 13 mensen zouden zich hebben gemeld met een klacht over het voormalig Volt-Kamerlid. Gündoğan had er een handje van mensen te intimideren, handtastelijk te zijn en seksuele toenadering te zoeken bij Volt-collega’s.

Gündoğan is momenteel onafhankelijk Kamerlid en heeft besloten om haar zetel niet af te staan. We hoeven dus voorlopig nog geen afscheid te nemen van Nilüfer Gündoğan. Volt heeft bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen voor het eerst zetels gehaald en de kersverse pro-Euro partij heeft daarmee al vroeg hun eerste schandaal al te pakken.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties