richard de mos

VRIJSPRAAK voor Richard de Mos: "de partij verdient het om terug te keren in het stadsbestuur, liever gisteren dan vandaag!"

Politiekapr 21 2023, 12:30
De rechtbank in Rotterdam heeft zojuist de Haagse oud-wethouder Richard de Mos vrijgesproken in een grote corruptiezaak. De Mos stond terecht voor onder andere ambtelijke omkoping en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie had 22 maanden celstraf tegen de Mos geëist, maar de rechter oordeelde dat er geen sprake was van strafbare feiten of kwade bedoelingen.
De Mos laat in een eerste reactie weten een debat aan te gaan vragen om “deze vrijspraak te duiden en vooral ook om een plek op te eisen voor Hart voor den Haag in het stadsbestuur, dat is niet meer dan terecht dat de grootste partij meebestuurt!” Aldus de Mos. De partij is volgens de Mos nu van alle smetten vrij en “de partij verdient het gewoon om terug te keren in het stadsbestuur, liever gisteren dan vandaag!”
De zaak tegen De Mos is al jaren aan de gang en heeft geleid tot zijn aftreden als wethouder in 2019 waarna ook zijn partij, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, uit de coalitie in Den Haag vertrok. In een eerdere zitting gaf De Mos toe donaties te hebben ontvangen maar ontkende hij daarvoor wederdiensten te hebben geleverd.
Ook ex-wethouder Rachid Guernaoui, partijgenoot van De Mos, werd vrijgesproken. Het OM had tegen hem een gevangenisstraf van zestien maanden geëist. Daarnaast stonden vijf ondernemers terecht, die allen zijn vrijgesproken. Volgens de rechter hebben ze donaties gedaan aan de partij ter waarde van zo'n 100.000 euro, maar ook daar zouden volgens de rechter geen kwade bedoelingen achter zitten. De uitspraak van de rechter is een grote overwinning voor De Mos!
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten