Sophie Hermans VVD 9O1A6905

VVD draait zichzelf definitief de nek om: fractie gaat akkoord met asiel-spreidingswet

Politieknov 08 2022, 17:26
De lafhartige bangeriken van de VVD zijn door de knieën gegaan voor Rutte. Want, jawel, de fractie laat weten dat het tóch akkoord kan gaan met de dictatoriale opengrenzen-spreidingswet van het kabinet. Geert Wilders is natuurlijk woedend.
Fractiewatje Sophie Hermans laat weten dat de fractie besloten heeft dat Rutte hen genoeg 'de indruk' (LOL) heeft gegeven dat er 'gewerkt' wordt aan het beperken van de asielinstroom dat ze nu tóch voor de spreidingswet kunnen gaan stemmen. Natuurlijk is dat ronduit lachwekkend. Rutte heeft namelijk helemaal niets toegezegd. Hij heeft alleen gezegd dat hij de instroom ook te hoog vindt, en dat is het dan. 
Het is tekenend voor de lafheid van de VVD-fractie. Dit zijn werkelijk mensen zonder ruggengraat en zelfs maar zonder persoonlijke moed. Het zijn stuk voor stuk voormalige 'assistenten van.' Tassendragers. Mensen die hun hele hebben en houden te danken hebben aan de partijleiding - wat betekent: aan Mark Rutte. Niets, maar dan ook echt helemaal niets, hebben ze op eigen kracht gedaan.
Geert Wilders is natuurlijk woedend dat de VVD-fractie door de knieën is gegaan.
"VVD DOOR DE POMP!" schrijft hij op Twitter. "Ze buigen voor papa Rutte. Nederland betaalt de prijs. Weg democratie, de gelukszoekers worden gemeenten nu door de strot geduwd."
Daarbij belooft hij dat de PVV "een snoeiharde campagne [gaat] voeren om dit kabinet in maart via de PS/EK-verkiezingen weg te krijgen."

VVD DOOR DE POMP! Ze buigen voor papa Rutte. Nederland betaalt de prijs. Weg democratie, de gelukzoekers worden gemeenten nu door de strot geduwd. De PVV gaat een snoeiharde campagne voeren om dit kabinet in maart via de PS/EK- verkiezingen weg te krijgen #StemPVV #asielwet

Xander van der Wulp
Xander van der Wulp
@XandervdWulp

Hermans: gesprek met Rutte over instroom heeft ons genoeg vertrouwen dat daar aan gewerkt wordt. We kunnen de spreidingswet steunen.

Image
3.2K
Reply
Klinkt natuurlijk allemaal hartstikke leuk, maar ook dat gaat 'em niet worden. De situatie in dit land is heel simpel: alle coalitiepartijen weten dat ze bij nieuwe verkiezingen weggevaagd worden. Zelfs de VVD stort dan in elkaar met een verlies van zo'n 33% van de zetels van vorige keer. En ja, het is ook heel goed mogelijk dat die partij dan niet meer de grootste partij van het land is, en dus de premier niet mag leveren. Alleen de ChristenUnie is stabiel, maar ja, die club heeft 6 zetels. Het CDA en D66 zijn minstens de helft kwijt van hun zetels.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Stel je nou voor dat er bij de Eerste Kamerverkiezingen iets uitkomt waardoor de coalitie daar zetels tekort komt. Is er dan paniek? Nee hoor. Want dan gaan ze gewoon PvdA en GroenLinks er nog meer bij betrekken.
En blijkt dat ook niet afdoende? Nou, dan is Volt er ook nog. En als het écht niet anders kan, nou, dan is de Partij voor de Dieren misschien bereid om een handje te helpen als het er echt om spant.
Ik begrijp dat politieke partijen als de PVV heel graag meer zetels willen binnenhalen. Daar leven ze voor, immers. Maar wat de toekomst van Nederland betreft maakt het allemaal eigenlijk niets uit - niet zolang de échte oppositie (FVD en ook PVV wel) niet de absolute meerderheid heeft, tenminste. Pas dan - en alleen dan - zal er écht iets veranderen in dit land.
En de kans dat dit ooit gebeurt is... Even kijken hoor. Diep nadenken. Even wat computerberekeningen erop loslaten, Maurice de Hond om input vragen... ah: nihil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten