shutterstock 2311819755

VVD-leider Yesilgöz belooft pit aan de onderhandelingstafel: "Er zal stevig onderhandeld worden"

Politiekmrt 24 , 18:00
VVD-leider Dilan Yesilgöz is vastberaden om flink wat pit toe te voegen aan de onderhandelingen. In de uitzending van WNL op Zondag vertelde Yesilgöz vol enthousiasme over de nieuwe fase van de formatie. "Ik ben heel blij dat we aan de slag gaan.”
Voor Yesilgöz is het van groot belang dat er een overeenkomst op hoofdlijnen wordt gesloten, met heldere financiële richtlijnen. Ze staat stevig in haar schoenen als het gaat om het bepalen van de koers van Nederland op internationaal niveau. "Er zal stevig onderhandeld worden. Ik zit er namens de VVD-kiezers, maar voel ook de verantwoordelijkheid voor ons hele land."
Hoewel bezuinigingen onvermijdelijk zijn, laat Yesilgöz weten dat de VVD niet zomaar lukraak belastingen zal verhogen. "Voor de VVD is het belangrijk dat we niet lukraak overal de belastingen gaan verhogen en met lastenverzwaringen gaan komen, maar dat we goed kijken naar waar het minder kan.”
Op de vraag wie de volgende premier zou moeten worden, haalde Yesilgöz haar schouders op. "De VVD is niet de grootste geworden. We zullen het allemaal zien, we zullen het er met elkaar over moeten hebben, wat voor profiel zoek je dan en wie kan dat het beste doen. Dat hoort bij de gesprekken die nu gaan komen."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
PVV-leider Geert Wilders heeft al toegezegd niet het Torentje te zullen gaan bekleden. Wie uiteindelijk wél de minister-president zal worden, blijft voorlopig nog speculeren, waarbij verschillende namen de kop opsteken, zoals voormalig informateur Kim Putters, maar ook de keuze om BBB'er Mona Keijzer naar voren te schuiven is nog niet uitgesloten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten