20220125 tweede kamer geert wilders pvv 1

VVD reikt opnieuw voorzichtig de hand uit naar Geert Wilders: Gematigde PVV-koers verhoogt kans op samenwerking

Politieksep 17 2023, 12:00
De deur naar de PVV staat bij de VVD op een kier voor een mogelijke regeringsdeelname. Wilders lijkt gematigder de verkiezingen in te gaan wat de kans op kabinetsdeelname van de PVV verder vergroot. De PVV laat zien dat ze bereid zijn om hun verantwoordelijkheid te nemen en samen te werken met andere partijen.
Christianne van der Wal (VVD) heeft eerder vandaag duidelijk gemaakt dat de toekomstige deelname van de PVV aan een regering afhangt van verschillende factoren, waaronder het partijprogramma en hoe alle partijen, inclusief Geert Wilders zelf, zich gedragen in de aanloop naar de verkiezingen. Dit betekent dat er ruimte is voor een eerlijke discussie en samenwerking, en dat is een positieve stap vooruit voor onze politiek.
Het "cordon sanitaire" dat de PVV lange tijd heeft buitengesloten, lijkt nu minder strikt te zijn. Dit laat zien dat de politieke houding ten opzichte van de PVV aan het veranderen is. Hoewel we nog niet zeker weten of de PVV daadwerkelijk zal regeren, is het bemoedigend om te zien dat de VVD bereid is om haar verantwoordelijkheid te nemen, zelfs als dat betekent dat ze met de PVV moet samenwerken. We moeten wel onthouden dat verkiezingsbeloften soms weinig waard zijn, zeker bij de VVD in campagnetijd.
Geert Wilders heeft ook laten zien dat hij bereid is om compromissen te sluiten. Hij heeft enkele punten uit zijn verkiezingsprogramma geschrapt om ruimte te bieden voor discussie en onderhandeling. Waar hij eerder vasthield aan een asielstop als enige oplossing, is hij nu flexibeler en bereid om de instroom te beperken als een eerste stap. Dit getuigt van een pragmatische aanpak van complexe kwesties zoals immigratie. Bovendien staat hij open voor een gematigd klimaatbeleid, wat ruimte biedt voor een constructieve dialoog over milieukwesties.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten