LOL! 'Vernieuwde' VVD zet top 10 kandidatenlijst HELEMAAL VOL met Rutte-tassendragers

Politieksep 07 2023, 13:00
Bij de VVD gaat er een frisse wind waaien, wordt ons verteld. De partij gaat terug naar haar rechts liberale roots. Er wordt zelfs gesproken over een mogelijke samenwerking met de PVV! Helaas, het is allemaal flauwekul. De kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen 2023 toont namelijk aan dat de hele top 10 volstaat met... voormalige tassendragers van Mark Rutte.
Nu Mark Rutte weg is als premier en niet meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen 2023 van 22 november hebben veel mensen hoop dat de VVD eindelijk weer een ietwat rechtse partij kan worden. Nou, laat die hoop maar varen. De VVD is en blijft namelijk gewoon de partij van Rutte: de partij van een D66'er die dacht dat hij bij de VVD meer macht kon vergaren (en daar ook in slaagde).
De top 10 van de kandidatenlijst van de VVD is namelijk bekendgemaakt. En, ja hoor, die top 10 bestaat volledig uit voormalige tassendragers van Mark Rutte. Het zijn stuk voor stuk mensen (veelal vrouwen) die hun politieke 'carriere' te danken hebben aan de Grote Leider, en die nog altijd zo van hem onder de indruk zijn dat ze op elk punt doen wat hij wil.
Dilan Yesilgöz staat op 1. Sophie Hermans op 2. Bente Becker op 3. Dit zijn letterlijk tassendragers geweest van Rutte. Vervolgens komt de loser Eric van der Burg op plek 4, alweer een politicus die nergens was geweest zonder Rutte. En dan op plek 5 staat... Niet schrikken... Christianne van der Wal. Dat is dus die minister die steeds keihard lacht als ze de boeren weer wat kan naaien.
Oorlogshitser Ruben Brekelmans staat op 6, Eelco Heinen op 7. Alweer geldt: mannen die alles te danken hebben aan Rutte. Vervolgens komt staatssecretaris Aukje de Vries op plek 8. En we zijn er nog niet. Op plek 9 komt Roelien Kamminga, die achter de schermen bekendstaat als een soort secretarisje voor de fractie. En op plek 10 komt Mariëlle Paul.
Mariëlle wie? Nou, dat is dus onze demissionaire onderwijsminister. Zij volgde Dennis Wiersma op omdat die af moest treden nadat een paar ambtenaren heel hard huilden omdat hij wat te fel van leer kon trekken tegen ze.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende verkiezingen de belangrijkste verkiezingen OOIT zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Maar daar hebben we JOUW HULP bij nodig. Het kartel probeert DDS namelijk te slopen. DONEER DAAROM AAN DDS. Steun ons, zodat we het kartel sámen kunnen aanpakken.
Het spelletje dat de VVD hier speelt is helder: het zijn stuk voor stuk mensen die een grote invloed hebben gehad in Rutte IV. Dat kabinet gaat dus voortgezet worden. Daarnaast zijn het allemaal marionetten van Mark Rutte. Oh, en tenslotte zijn 7 van de 10 vrouw. Want ja, nu Sigrid Kaag weg is bij D66 denkt de VVD dat de partij op dit front kan scoren. "Yay, feminisme!"
Veel erger dan de VVD worden ze natuurlijk niet gemaakt in Nederland. De enige vraag die rest is: trapt een heel groot aantal kiezers er toch weer in of zijn Nederlanders onderhand wat wijzer geworden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten