portraitfactorynl de dagelijkse standaard 34

Walgelijke hypocriet Pieter Omtzigt toont 'per ongeluk' notitie na gesprek met verkenner: 'Niet in PVV-NSC-BBB kabinet'

Politiekdec 05 2023, 11:16
Wat worden er toch weer vieze spelletjes gespeeld in Den Haag, zeg. Pieter Omtzigt heeft quasi-per ongeluk een 'geheim briefje' laten zien aan de pers waarop staat dat hij verkenner Ronald Plasterk heeft verteld dat zijn partij nooit en te nimmer in een kabinet met de PVV gaat zitten. Kinderachtiger dan dit wordt het niet.
Pieter Omtzigt verliet het CDA na een grote ruzie aldaar, onder meer omdat kabinetsverkenner (in 2021) Kajsa Ollongren toen 'per ongeluk' enkele notities liet zien van de gesprekken met verschillende lijsttrekkers. Daarin stond toen: "Omtzigt functie elders." Dit resulteerde in een enorm schandaal. En terecht, natuurlijk. Uiteindelijk verliet Omtzigt het CDA, begon hij NSC, en werd het CDA bij deze afgelopen verkiezingen bijna weggevaagd.
Wat Ollongren deed was wanstaltig. Maar wat is nu zo gek? Gisteren deed Omtzigt zelf precies hetzelfde, maar dan met een briefje waarop stond: "Niet in PVV-NSC-BBB kabinet." Dat was dus wat hij meenam toen hij met verkenner Ronald Plasterk sprak.
Dat is niet verrassend. Ik zei al voor de verkiezingen - steeds weer - dat Omtzigt echt niet met de PVV gaat regeren. Hij wil dat zelf niet, en zijn fractie wil het óók niet. NSC bestaat voor een groot deel uit linkse oud-CDA'ers die ontzettend boos waren in 2010 toen hun partij zich liet gedogen door Geert Wilders. Als Omtzigt nu officieel in een kabinet met de PVV gaat zitten loopt hij het heel serieuze risico dat deze mensen - die vanaf vandaag in de Tweede Kamer zitten - zich afsplitsen. Dan is het dus eigenlijk gewoon meteen einde oefening voor NSC.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de hypocrieten van het partijkartel, en dus ook met Pieter Omtzigt. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het ranzige globalistische partijkartel elke dag weer te slopen.
Maar dat het niet verrassend is, betekent niet dat het dus prima is dat Omtzigt dit spel zo speelt. Dit is gewoon ranzig. Ten eerste lacht hij blijkbaar om wat hem is overkomen - waardoor dat ook op een politiek theaterspel lijkt - en ten tweede is dit natuurlijk net zo beledigend voor de PVV en haar kiezers, als het "functie elders" briefje was voor hém.
Ik had al weinig fiducie in Omtzigt. Maar dat hij zo laag zou zinken? Nee, dat had ik niet gedacht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten