screen shot 2023 08 15 at 094210

Wat een gotspe! CDA-leider Bontenbal EIST een meerderheidscoalitie EN schoffeert de PVV

Politiekfeb 27 , 12:31
In een verbijsterende ontwikkeling die je alleen in de koortsdromen van de meest wereldvreemde politieke elite zou verwachten, heeft Henk Bontenbal, de zogenaamde leider van het op sterven na dode CDA, de gore lef om eisen te stellen aan de nieuwe informateur.
Jawel, dames en heren, in een brief die zo dik ligt van de ironie dat je er bijna over uitglijdt, eist meneertje koekepeertje dat er gekeken wordt naar een meerderheidskabinet óf een minderheidskabinet gedoogd door een partij waardoor er officieus alsnog een meerderheid is. Hij wil absoluut geen extraparlementair kabinet. Hilarisch, nietwaar? Alsof het CDA, dat bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen bijna van de politieke kaart werd geveegd, überhaupt in een positie is om eisen te stellen.
En dan, houd je vast, komt de kers op de taart van hypocrisie: Bontenbal beweert dat het CDA niet wil regeren met de PVV, de onbetwiste grootmacht van de verkiezingen met maar liefst 37 zetels, omdat deze partij de "democratische rechtsstaat en de grondrechten" niet zou respecteren. “Wat betreft de rol van het CDA,” orakelt Bontenbal, “het CDA zal, zoals eerder aangegeven, niet deelnemen aan een coalitie mede PVV, ook niet in een gedoogconstructie.
Wij vinden dat de PVV de democratische rechtsstaat, de grondrechten die daarin verankerd zijn en het daarbij behorende democratische ethos onvoldoende respecteert en in de praktijk brengt." Met andere woorden, het CDA, in al zijn verheven wijsheid, besluit de democratische wil van het volk te negeren omdat de partij die deze wil het meest vertegenwoordigt, niet past in hun krappe, moralistische wereldbeeld.
Wat een schouwspel, dames en heren. Het CDA, dat nauwelijks nog relevant is, probeert de morele hooggrond te claimen terwijl het de grootste winnaar van de verkiezingen uitsluit. Dit is niet alleen een toonbeeld van politieke zelfmoord, maar ook een diep tragische miskenning van wat democratie inhoudt. In plaats van te luisteren naar de stem van het volk, kiezen ze ervoor om in hun ivoren toren te blijven, hopend dat de rest van Nederland hun achterhaalde visie zal omarmen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit ondemocratische gezeik van het partijkartel. Jij ook? Steun ons dan. Want het partijkartel doet er ALLES aan om ons te beschadigen. Alleen met jouw steun kunnen we doorgaan. Doneer aan DDS via BackMe en help ons het kartel elke dag weer te bestrijden.
Laten we duidelijk zijn: het CDA en Bontenbal mogen hun politieke spelletjes spelen, maar de ironie en hypocrisie van hun huidige positie is zo dik dat zelfs zij er uiteindelijk in zullen stikken. Het Nederlandse volk verdient beter dan deze politieke klucht. In de wereld van het CDA lijkt het erop dat ze liever ten onder gaan met hun verouderde idealen dan te luisteren naar de roep van het volk. Welnu, laat hen dan ten onder gaan. Nederland kijkt toe, en Nederland zal zich herinneren.
Even terzijde, de oproep voor een meerderheidskabinet is natuurlijk gewoon politieke taal voor: een kabinet geleid door Frans Timmermans. Want dat is waar dat op neerkomt nu NSC een coalitie met de PVV heeft opgeblazen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten